Hvala za ta prispevek.
Golman napisal/-a:Ne bi rad pogreval juhe, vendar bi podal svoje mišljenje. Najprej bi rad omenil, da je forum narejen v nameri, da se na njemu izmenjavajo mnenja. Torej, tako kot NKCMC lahko napiše mnenje glede Mure, lahko tudi ti, Panonzski, napišeš mnenje glede Celja. Do zdaj smo vse držali na kvalitetni osnovi, nočem, da se to podre s tem, da je moj ata boljši kot tvoj. Prosim, da, preden napišete post, globoko vdihnete in izdihnite, pa potem se zberete in napišete post, ga še enkrat pregledate in preberete in potem stisnete "pošlji", na forumu ni potrebe po žaljenju, zmerjanju in še čem drugem. Vsak ima svoje mnenje, to naj se spoštuje.
Jaz bi rad pa sedaj nekaj povedal še glede Topiča. Moje mnenje je podobno kot mnenje NKCMC-a, s tem, da ga bom jaz malo bolje obrazložil.
Topiču vsaka čast za to, da je mel jajca in naredil tak velik preskok iz druge lige v prvo, s to odločitvijo si je naredil velik plus, ampak sedaj je vprašanje, kaj bi bilo če bi bilo... Kaj bi bilo, če igralci Mure nebi bili tako zreli in naredili odličen uspeh v tej sezoni?
Največji del zaslug nosijo igralci, ki so z borbenostjo pokazali in dokazali, da se lahko enakovredno kosajo z najboljšimi, prišli v Evropo in povečali možnost, da klub dobi še kaj denarja iz tega. Tukaj Topič ni mrdnil s kurcem, po domače rečeno. Imel je priložnost, da pozimi proda Fajića, s tem bi se marsikateri problem rešil še pred prvim licenciranjem, pa je naivno verjel Italijanom, ki niso prinesli nič dobrega, temveč, več slabega. Druga napaka Topiča je absolutno povezava oz. stik z domačim oziroma lokalnim gospodarstvom, ki ima kapital, to vem iz zanesljivih virov, in katerim ni težko dati 500.000e, ampak zakaj tega ni znal izkoristiti oz. ne zna? Kakšen odnos je imel z županom MOMS? Kljub temu, da je župan(baje), svojeglav oz. ni najbolje naklonjen nogometu oz Muri, je na koncu marsikaj župan naredil in ne Topič. Dejstvo je, da so klubi vodeni AMATERSKO, ne samo Mura, tudi Celje in še bi lahko naštevali... Edini klub, ki je solidno urejen je Maribor, kjer se recimo ve, kdo pije in kdo plača...
Zdaj je samo vprašanje kakšno Muro bomo gledali v naslednji sezoni? Verjetno brez Fajića, brez Kousa absolutno, edino če se ga bo odkupilo od Domžal, Lotrič pa še kdo bi lahko klub zapustil, bojim se pa, da se bodo nato pripeljale okrepitve, ki ne bodo izpolnile pričakovanj in zna Mura dokaj hitro pasti na izpitu. Pa še bojkot domačinov zaradi Topiča, oz. bojkot domačih tekem... Upam da se čimprej reši za voljo našega nogometa v pozitivo pri Muri.
Zmotil me je ton, v katerem je CMC napisal tisto glede Topiča, nimam drugače nič proti, če o teh stvareh pišejo navijači drugih klubov. Jaz si težko predstavljam, da bi kdo v Prekmurju bil pripravljen vložiti toliko denarja, oz. da bi Topič ali kdorkoli drug lahko našel takšne sponzorje. Kar se tiče prodaje Fajića pa, ali je januarja dejansko prišla kakšna konkretna ponudba in se je zavrnila? Kolikor jaz vem ne. Kolikor jaz razumem stvari lahko igralec tako ali tako doseže prekinitev pogodbe, če se ga na plačuje, npr. Ronaldinho v Flamengu v zadnjih dneh. Tako da bi Fajić teoretično to lahko naredil januarja in njegovemu novemu klubu ne bi bilo treba odšteti nič odškodnine. Čeprav jaz sem bil vseeno takrat za to, da bi se probalo prodati nekaj igralcev, če bi se dalo. Ampak na koncu koncev nihče ne ve, kako bi se stvari razvile potem. V tem primeru pač Evrope ne bi videli. Torej se je na koncu koncev vseeno izplačalo. Kot sem rekel, končni rezultat je odličen in jaz ne mislim zdaj pretirano deliti ljudi v klubu na zaslužne in nezaslužne za ta uspeh. V vseh klubih se pri uspehih vedno govori o kolektivu in dobijo medalje vsi, ne samo prva ekipa in trener. Zato ker navsezadnje je klub kot tak dosegel to. Ne zdi se mi fer po taki sezoni še vedno na polno kritizirati Topiča, ker to samo prinaša negativno energijo pred pomembnim začetkom nove sezone. Potem pa pride do tega, da začnejo eni bojkotirat tekme. Kaj so s tem dosegli letos pomladi? Čisto nič, samo škodili so svojemu klubu.
Kar se tiče pa sestave ekipe pa bo vse moralo biti znano dokaj hitro, ker bo Evropa že kmalu tu. Sem prepričan, da bomo spet dobili koga iz Maribora, mogoče celo podpišemo pogodbo s kakšnim igralcem Nafte, glede na to, da bo ta klub nekje v 4. ligi. Ne vem kako je s Travnerjem in Jeličem, mislim da tudi njima zdaj poteče pogodba. Ne vem kako je s Cipotom, kolikor vem je bila to njegova zadnja sezona? Tako da vse kaže, da bo Mura kar oslabljena.