NŠ Mura
-
Re: Mura 05
Popolnoma se strinjam. Nevem zakaj so delavci v SCTju, Primorju, Zidarju oz. vam blizji Muri sploh jokali... dobili so izplacan regres za leto 2011, samo na denar mislijo... isti so kot Rakovic
Spet primerjaš stvari, ki se ne morejo primerjati. Oprosti, ampak takšnih glupih primerjav še nisem doživel in z njimi na dan ne more priti neki nogometni navijač, ampak nekdo, ki nima pojma o nogometu in klubski ter navijaški kulturi.
Potem pa se ljudje čudijo, zakaj je v Sloveniji tako malo navijačev slovenskih klubov, če pa so za nekatere Slovence očitno klubi isto kot podjetje in jim je kot kaže navijanje za klub nekaj istega kot če bi navijal za SCT, Mercator ali Vegrad. Že to, da ti nekdo na nogometnem forumu pride na dan s takšnimi primerjavami, pove vse.
Potem pa se ljudje čudijo, zakaj je v Sloveniji tako malo navijačev slovenskih klubov, če pa so za nekatere Slovence očitno klubi isto kot podjetje in jim je kot kaže navijanje za klub nekaj istega kot če bi navijal za SCT, Mercator ali Vegrad. Že to, da ti nekdo na nogometnem forumu pride na dan s takšnimi primerjavami, pove vse.
proti modernemu nogometu
http://youtu.be/3wYP-xyVDys
Pa lahko bi se malo umirili nekateri tukaj, ki ste v bistvu gosti v tej temi in niste navijači Mure. Kako navijači Mure gledamo na ta prestop je čisto naša zadeva oz. stvar posameznikov, ki navijajo za Muro, ker imamo tudi med sabo različna mnenja. 'Mura MS' in Tilen sta napisala čisto korektne odgovore in namesto, da bi se posvetil tem prispevkom, moram zdaj tukaj odgovarjati na direktne napade na moje mnenje od nekih ljudi, ki se jih to načeloma niti ne tiče. Pa me sploh ne moti, če drugi navijači napišejo svoje mnenje, nasprotno, samo eno je napisati svoje mnenje, čisto drugo pa je pametovanje in agresivno zaletavanje v prispevke z nekim sarkazmom in posmehovanjem, ker s tem samo iščete prepir.
proti modernemu nogometu
-
- Kraj: Cerklje ob Krki
Primerjava gospodarskih firm z nogometnim klubom pa ni ravno na mestu no
Sicer pa še moje mnenje glede Lotriča. Mislim, da mu pri Muri nimate kaj zameriti. Pač fant se je odločil, da prestopi. Verjamem, da ni prestopil samo zaradi financ, ampak tudi zaradi igralskega napredka.
O neki izdaji Mure in grba Mure tukaj ne sme biti govora. Če se ne motim ni podpisal profesionalne pogodbe, ker je dobival denar od države oz. pokojnino od preminulega očeta? Če se ne motim je bilo nekaj takega? (Naj me kdo popravi, če se motim). Če bi pa podpisal profesionalno pogodbo, pa bi izgubil to pravico?
Sploh, če v Muri niso redno plačevali, bi bilo na njegovem mestu zelo težko podpisat profesionalno pogodbo, če imaš prihodke (Ki so zanesljivi) in bi jih s tem izgubil. Tako, da ima vsaka medalja dve plati. Mu bo pa v Kopru vsekakor lažje. Ne bo se rabil obremenjevati, če bo dobil plačo, tudi Koper sestavlja zelo konkurenčno ekipo.
Kljub temu pa, da mi je Mura zelo simpatična ekipa, srčna, z izjemno publiko pa sem mnenja, da bodo v prihodnji sezoni težko konkurenčni za evropska tekmovanja. Maribor, Olimpija in Koper so preprosto premočni.

Sicer pa še moje mnenje glede Lotriča. Mislim, da mu pri Muri nimate kaj zameriti. Pač fant se je odločil, da prestopi. Verjamem, da ni prestopil samo zaradi financ, ampak tudi zaradi igralskega napredka.
O neki izdaji Mure in grba Mure tukaj ne sme biti govora. Če se ne motim ni podpisal profesionalne pogodbe, ker je dobival denar od države oz. pokojnino od preminulega očeta? Če se ne motim je bilo nekaj takega? (Naj me kdo popravi, če se motim). Če bi pa podpisal profesionalno pogodbo, pa bi izgubil to pravico?
Sploh, če v Muri niso redno plačevali, bi bilo na njegovem mestu zelo težko podpisat profesionalno pogodbo, če imaš prihodke (Ki so zanesljivi) in bi jih s tem izgubil. Tako, da ima vsaka medalja dve plati. Mu bo pa v Kopru vsekakor lažje. Ne bo se rabil obremenjevati, če bo dobil plačo, tudi Koper sestavlja zelo konkurenčno ekipo.
Kljub temu pa, da mi je Mura zelo simpatična ekipa, srčna, z izjemno publiko pa sem mnenja, da bodo v prihodnji sezoni težko konkurenčni za evropska tekmovanja. Maribor, Olimpija in Koper so preprosto premočni.
Igralska kariera je nekaj čisto drugega kot navaden poklic, za katerega se pač izučiš preko šolskega sistema ali prek prakse. Kot prvo, ko se odločiš za nogomet, nikoli ne moreš biti prepričan, da boš sploh postal profesionalec. Lahko imaš ne vem kak talent samo v nogometu nič ni zagotovljeno, ker lahko vedno nekaj pride vmes. Lotrič je pač imel tudi nekaj sreče in se je v Muri izoblikoval v igralca, ki lahko igra profesionalen nogomet. Samo v karieri je treba gledati tudi dolgoročno. Pri mladih letih o denarju še ne bi smel razmišljati, ker to lahko pokoplje igralca, predvsem mora v teh letih razmišljati o igralskem napredku, v katerem klubu bo boljše napredoval kot igralec. Jaz sem prepričan, da bi bila v tem pogledu Mura boljša izbira, ker selitve v novo okolje so vedno neznanka in prinašajo neko negotovost. V Muri je imel zagotovljeno neko vlogo v ekipi, ki ni bila majhna, sploh za njegova leta. Koliko mladih igralcev je šlo iz Slovenije v tujino in niso dosegli nič? Koper sicer ni tujina, ampak vseeno je treba upoštevati, da on za Koper sploh ni bil investicija. Če klub vloži nek denar vate, imaš zagotovilo, da boš igral oz. vsaj dobil priložnost. Če je vložek minimalen te priložnosti mogoče sploh ne bo. Poglej npr. primer Sahina v Real Madridu, ki jih je stal drobiž. On je zapravil 1 pomembno leto v svojem razvoju, ker je šel na vrat na nos iz svojega matičnega kluba. Koper nabira igralce in konkurenca je dosti večja kot pri Muri. Če bi bil dlje pri Muri bi bil lahko legenda in vedno dobrodošel nazaj, tako kot Cipot recimo. S tem prestopu pa bo v spominu navijačev imel neko podobno vlogo kot Buzeti. V Muri bi lahko letos dobil priložnost v 1. ekipi in se izkazal, kot se je Fajić, in lahko ciljal na tujino ali šel v Maribor kot pomembna okrepitev, ne pa samo kot nek talent. Mogoče ne bi v tem trenutku dobival neke redne plače, bi pa bila ta kasneje toliko večja, če gledamo čisto iz tega vidika za trenutek. Pri teh letih mora nogometaš vedno gledati dolgoročno. Tako da tudi s čisto racionalnega vidika, če pustimo navijaška čustva na strani za trenutek, ne odobravam te odločitve. Aja pa v Kopru bo zdaj podpisal profesionalno pogodbo in izgubil tiste dohodke. V Muri bi lahko vztrajal še eno leto in še naprej dobival tisto pokojnino, kolikor jaz razumem. Tako da ne bi bil ravno brez prihodkov.
proti modernemu nogometu
Dopuščam vsakemu pravico do lastnega mnenja. Vendar ... tisto, o čemer razmišljava jaz in Panonszki, je odnos do kluba, do grba, do inštitucije. Mogoče bi res sam lahko bil marsikateremu med vami oče, oziroma ravno zato ... stara šola pač. Sam dam ogromno na odnos do dresa, do kluba, do starejših od sebe, do inštitucije - kar zame Mura definitivno je. Zato bodo nekateri Muraši legende kluba. Nekateri pa nikoli. Ker če ponovim tisto staro reklo navijačev - Mi Smo Mura! Mi ostanemo, nogometaši se menjajo in grejo. Takšni kot so Fabi so redki. Zato jih toliko bolj spoštujemo. Nekatere pač ne bomo nikoli. In na koncu - v navijaškem načinu razmišljanja pač ne moremo enačiti gospodarske subjekte z nogometnimi klubi, čeprav imajo marsikaj skupnega. In nenazadnje - odnos do kluba, spoštovanje kluba in dresa predstavlja v Soboti veliko vrednoto.
-
Te čisto razumem kaj hočeš povedati. Res je, da ne moreš imeti v planu, da boš postal profesionalec. Ampak postavi se v kožo tega fanta. Zaslužiti 2000 evrov na mesec (Se mi zdi, da je nekdo tukaj omenil) ali igrati za recimo pol manj. S katerim zneskom boš lažje pomagal materi? Pa še tisto manj je zelo vprašljivo če bi dobil. Pa tudi Koper ni neka tujina, niti Maribor. V Mariboru bi že težje igral in imel pomembno vlogo. V Kopru se pa sedaj gredo politiko z mladimi in nadarjenimi igralci. In sam ne dvomim, da Lotrič ne bo dočakal priložnosti, zagotovo jo bo. Bo pa vse na njemu, da jo izkoristi. Mogoče se bo ta sprememba izkazala za pozitivno in bo zablestel? Kaj pa veš. V nogometu je itak vsak prestop neko tveganje, lahko ti uspe, lahko pa tudi ne. In vedno bo tako. Ni pa vse odvisno samo od igralca, je ogromno dejavnikov, ki vplivajo.
Sam bi rekel, da bi bilo res pretirano, če bi že sedaj odšel v tujino. V Kopru bo pa dobil priložnost in če jo bo izkoristil bo pomemben član ekipe. Ne smemo pa pozabit, da je še vedno zelo mlad igralec in nihanja bodo prisotna.
Vem, da za Koper ni bil investicija ampak prihaja kot mlad, izjemno obetaven fant. Po medijih se je ogromno pisalo o njem in je razlika, če je podpisal on za Koper ali pa nek drug 17-letnik.
Glede gledanja dolgoročno pa tako... igralci ponavadi razmišljajo o sedanjosti. Kje bodo igrali ta trenutek, to sezono. Ne vem, če kateri igralec razmišlja kje bo bil čez 5 let. Sploh pa tako mlad. No, izpustimo želje katere imajo (Real, Barcelona, Milan...). Pa tudi ne moreš vedeti, kaj bi bilo če bi ostal še dve, tri leta v Muri? In ne veš, da če bi ostal da bi imel zaradi tega v prihodnosti toliko večjo plačo.
Verjamem, da vam navijačem Mure ni vseeno, da odhaja tak talen. Še več, skoraj povsem zastonj. To še posebej boli. In vas povsem razumem.
Sam bi rekel, da bi bilo res pretirano, če bi že sedaj odšel v tujino. V Kopru bo pa dobil priložnost in če jo bo izkoristil bo pomemben član ekipe. Ne smemo pa pozabit, da je še vedno zelo mlad igralec in nihanja bodo prisotna.
Vem, da za Koper ni bil investicija ampak prihaja kot mlad, izjemno obetaven fant. Po medijih se je ogromno pisalo o njem in je razlika, če je podpisal on za Koper ali pa nek drug 17-letnik.
Glede gledanja dolgoročno pa tako... igralci ponavadi razmišljajo o sedanjosti. Kje bodo igrali ta trenutek, to sezono. Ne vem, če kateri igralec razmišlja kje bo bil čez 5 let. Sploh pa tako mlad. No, izpustimo želje katere imajo (Real, Barcelona, Milan...). Pa tudi ne moreš vedeti, kaj bi bilo če bi ostal še dve, tri leta v Muri? In ne veš, da če bi ostal da bi imel zaradi tega v prihodnosti toliko večjo plačo.
Verjamem, da vam navijačem Mure ni vseeno, da odhaja tak talen. Še več, skoraj povsem zastonj. To še posebej boli. In vas povsem razumem.
Glede tega, kot sem že napisal, ne zamerim Lotriču popolnoma nič. Ostaja pa grenak priokus. To je to.
-
Dobro, povsem te razumem. Ampak postavi se v kožo tega fanta pri sedemnajstih letih. Sploh glede na družinsko situacijo. Ne verjamem, da ne mara Mure in da je ne spoštuje, ne ceni. Pač je mnenja, da bo imel v Kopru boljše pogoje za napredek, za igralsko kariero. In tudi zaradi situacije v družini.mura ms napisal/-a:Dopuščam vsakemu pravico do lastnega mnenja. Vendar ... tisto, o čemer razmišljava jaz in Panonszki, je odnos do kluba, do grba, do inštitucije. Mogoče bi res sam lahko bil marsikateremu med vami oče, oziroma ravno zato ... stara šola pač. Sam dam ogromno na odnos do dresa, do kluba, do starejših od sebe, do inštitucije - kar zame Mura definitivno je. Zato bodo nekateri Muraši legende kluba. Nekateri pa nikoli. Ker če ponovim tisto staro reklo navijačev - Mi Smo Mura! Mi ostanemo, nogometaši se menjajo in grejo. Takšni kot so Fabi so redki. Zato jih toliko bolj spoštujemo. Nekatere pač ne bomo nikoli. In na koncu - v navijaškem načinu razmišljanja pač ne moremo enačiti gospodarske subjekte z nogometnimi klubi, čeprav imajo marsikaj skupnega. In nenazadnje - odnos do kluba, spoštovanje kluba in dresa predstavlja v Soboti veliko vrednoto.
Glede vrednot in tega... nogometašem igranje nogometa predstavlja posel. Tako kot tebi služba v katero hodiš. In recimo ne bi odšel v drugo, konkurenčno firmo za 2X večjo plačo? Sam osebno bi. Pa lahko bom popljuvan koliko hočete. Delam preko študenta za 3,85 in da mi kdo ponudi tečem po rokah za 7 na uro. Sploh pa, ker zneski v slovenskem nogometu niso taki kot v tujini. Sploh pa, če služiš povsem povprečno slovensko plačo. Pač tako klavrno situacijo imamo v ligi. Primerjavo sem pa dal realno - plače. Ne mešam z gospodarstvom, samo povem, da se morajo tudi nogometaši preživeti z igranje. Večina, če je dobra poskuša tudi zaslužiti čim več, da bodo tudi po karieri priskrbljeni. Kajti nogometa ne moreš igrati do 50 leta.
Drugače je, če gledaš iz situacije navijača, ki ima rad, ljubi svoj klub, ali tudi nogometaša, ki se more s tem igranjem tudi preživeti.
Sam ne mi o inŠtitucijah govort... ker to je Zlatko vpeljal neko novo besedo v slovenščino 

Tako institucija kot inštitucija je pravilno. Slednje malo bolj arhaično ampak še vedno pravilno. Nasploh se je včasih več uporabljalo š-je v raznih tujkah, če gledate boste brali kakšen slovenski tekst izpred 100 let boste to videli, npr. "konštitucionalizem" pa še ogromno je takih primerov, samo se jih zdaj ne spomnim. Navsezadnje tudi Šparta, to se je tudi obdržalo, čeprav bi bilo bolj pravilno Sparta.alakazaam napisal/-a:Sam ne mi o inŠtitucijah govort... ker to je Zlatko vpeljal neko novo besedo v slovenščino
proti modernemu nogometu
Saj sem napisal, da iz tega vidika fantu ne zamerim. Grenak priokus pač ostaja. Jaz sem pred dvema tednoma gladko odbil ponudbo šefa za premestitev na občutno boljše plačano delovno mesto. Pač, ljudje smo različni. Zaradi te različnosti med nami tega priokusa ne bom prežvečil nikoli.Chamberlain napisal/-a:Dobro, povsem te razumem. Ampak postavi se v kožo tega fanta pri sedemnajstih letih. Sploh glede na družinsko situacijo. Ne verjamem, da ne mara Mure in da je ne spoštuje, ne ceni. Pač je mnenja, da bo imel v Kopru boljše pogoje za napredek, za igralsko kariero. In tudi zaradi situacije v družini.
Glede vrednot in tega... nogometašem igranje nogometa predstavlja posel. Tako kot tebi služba v katero hodiš. In recimo ne bi odšel v drugo, konkurenčno firmo za 2X večjo plačo? Sam osebno bi. Pa lahko bom popljuvan koliko hočete. Delam preko študenta za 3,85 in da mi kdo ponudi tečem po rokah za 7 na uro. Sploh pa, ker zneski v slovenskem nogometu niso taki kot v tujini. Sploh pa, če služiš povsem povprečno slovensko plačo. Pač tako klavrno situacijo imamo v ligi. Primerjavo sem pa dal realno - plače. Ne mešam z gospodarstvom, samo povem, da se morajo tudi nogometaši preživeti z igranje. Večina, če je dobra poskuša tudi zaslužiti čim več, da bodo tudi po karieri priskrbljeni. Kajti nogometa ne moreš igrati do 50 leta.
Drugače je, če gledaš iz situacije navijača, ki ima rad, ljubi svoj klub, ali tudi nogometaša, ki se more s tem igranjem tudi preživeti.
Glede institucije ... sam ta pojem uporabljam že leta, niti nisem vedel, da je kao Zaho vpeljal ta izraz, hkrati me b. k. za to.
Mura ostala brez trenerja!
http://sobotainfo.com/novice/ogled/1572 ... -mure?s=mn
http://sobotainfo.com/novice/ogled/1572 ... -mure?s=mn
Velik šok za Muro in "razjasnitev" nekaterih stvari, da v Muri res ne štimajo kot bi morale. Me zanima ali ima prste vmes občina ali predsednik Topič...
Vabljeni k napovedovanju rezultatov za PLTS 2013/14! Več na: http://www.snportal.si/forum/viewforum.php?f=74
Ustanova ali inStitucija je družbena struktura, ki postavlja pravila za vedenje večje skupine ljudi.
Kot vir družbenih pravil in reda institucije preučuje več družboslovnih znanosti, vsaka s svojega vidika:
sociologija proučuje splošne institucije: država, civilna družba, politične stranke, parlament
pravo, kjer so institucije z zakonom ustoličeni ključni državni organi: parlament, vlada, sodišče,
politologija: države, politične stranke, lobiji
ekonomija: podjetje, denar (finančne institucije), trg
Pomen institucij je v njihovi organiziranosti. Pravila niso arbitrarna, ampak jih sprejme in izvršuje zaupanja vredna avtoriteta.
Tolk o inštituciji, sam sj ni to edina beseda k jo vzhodnjaki anrobe izgovarjate, tko da naj vam bo, ima vsak svoje hibe
Kar se pa odstopa tiče pa pričakovana stvar. Napaka je, da je Mura prejela licenco, kupljeno z denarjem od občine (posledično nekako države), ki je bil za reflektorje, ki jih ne bo še 10 let zdaj... po drugi strani pa se dolg spet kopiči, od januarja se je spet ogromno nabralo... drobiž iz evrope (okoli 100.000 € ne bo pokril pol miljonske nastale luknje...)
Kot vir družbenih pravil in reda institucije preučuje več družboslovnih znanosti, vsaka s svojega vidika:
sociologija proučuje splošne institucije: država, civilna družba, politične stranke, parlament
pravo, kjer so institucije z zakonom ustoličeni ključni državni organi: parlament, vlada, sodišče,
Pomen institucij je v njihovi organiziranosti. Pravila niso arbitrarna, ampak jih sprejme in izvršuje zaupanja vredna avtoriteta.
Tolk o inštituciji, sam sj ni to edina beseda k jo vzhodnjaki anrobe izgovarjate, tko da naj vam bo, ima vsak svoje hibe

Kar se pa odstopa tiče pa pričakovana stvar. Napaka je, da je Mura prejela licenco, kupljeno z denarjem od občine (posledično nekako države), ki je bil za reflektorje, ki jih ne bo še 10 let zdaj... po drugi strani pa se dolg spet kopiči, od januarja se je spet ogromno nabralo... drobiž iz evrope (okoli 100.000 € ne bo pokril pol miljonske nastale luknje...)
http://www2.arnes.si/~lmarus/suss/arhiv ... 00430.htmlalakazaam napisal/-a:Ustanova ali inStitucija je družbena struktura, ki postavlja pravila za vedenje večje skupine ljudi.
Tolk o inštituciji, sam sj ni to edina beseda k jo vzhodnjaki anrobe izgovarjate, tko da naj vam bo, ima vsak svoje hibe![]()
O institutu/inštitutu smo nekoč že pisali. Odgovor si lahko preberete sledeč spodnji povezavi.
Zaključek gornjega odgovora je, da je, četudi je načeloma možno oboje, verjetno vseeno bolje uporabljati različico s šumnikom (oz. strešico).
Za ostale besede pa velja sledeče. Tako SSKJ kot Slovenski pravopis dajeta prednost različicam brez šumnika. V SSKJ je to označeno s kvalifikatorjem 'tudi', ki označuje "manj navadno dvojnico, ki se v knjižnem jeziku ali umika ali uveljavlja."
Hvala za material...
Zaključek gornjega odgovora je, da je, četudi je načeloma možno oboje, verjetno vseeno bolje uporabljati različico s šumnikom (oz. strešico).
Za ostale besede pa velja sledeče. Tako SSKJ kot Slovenski pravopis dajeta prednost različicam brez šumnika. V SSKJ je to označeno s kvalifikatorjem 'tudi', ki označuje "manj navadno dvojnico, ki se v knjižnem jeziku ali umika ali uveljavlja."
Hvala za material...
Šimunđa je že dopoldne podpisal pogodbo z graškim GAK.
- janbuc
- Klub: FC Barcelona
- Kraj: Šmartno pri Litiji
- Kontakt:
ANTE ŠIMUNDŽA IST NEUER GAK TRAINER! **UPDATE**proteus napisal/-a:Šimunđa je že dopoldne podpisal pogodbo z graškim GAK.
http://www.gak.at/news/news/ante-simund ... ainer.html
kdo bo zdaj novi trener pri Muri?
Kdo je na strani
Po forumu brskajo: Google [Bot] in 2 gosta