Odgovor
Napisal/-a Panonszki » 22. Maj 2012 20:50
Denarja se more pričarati. Tudi mene neke stvari niso bile všeč, v tisto z Italijani pa nisem verjel več že tam februarja, samo resno ne vidim scenarija, po katerem bi šlo glede finančnih zadev drugače. Sponzorjev se ni moglo najti, nekega sugar daddyja, ki bi dajal denar klubu in ne pričakoval ničesar nazaj tudi ne, očitno občina tudi ni bila pripravljena pomagati (kolikor sem slišal v Lendavi župan daje ogromen denar Nafti), ne vem kaj točno bi lahko bilo bistveno drugače. Marketing, vstopnina, to ni nič oz. ne more se klub preživljati s tem. Je pa seveda pomemben vsak €. Ampak na koncu koncev: prišli smo v prvo ligo, prišli smo na 3. mesto, v klub so prišli kvalitetni igralci, kvaliteten trener, dali smo priložnost mladim igralcem, zrihtali so se Nike dresi ne pa neka klošarska italijanska firma, kot jo ima npr. Olimpija, večkrat se je napolnil stadion, vključno z rekordnim obiskom proti Nafti. To je bila ena najboljših sezon v zgodovini kluba in hvaležen sem vsem, ki so mi jo omogočili. Ta sezona bo še dolgo ostala v spominu in mi smo jo doživeli. KARKOLI se bo zgodilo v naslednjih dneh, to bo ostalo. Boljše ena sezona na vrhu in potem nov začetek iz nižje lige, kot pa životariti v 2. ligi (in potem enako propasti, ker dela klub samo minus in je posledično samo vprašanje časa, kdaj bo šlo vse v kurac).
Bomo morali pa tudi navijači v prihodnosti več delati za svoj klub. Problem je, da se primerjamo s Slovenci, ki jih boli kurac za nogomet, in se potem govori, da smo najboljša publika. Koliko je to res ali ne, pravim, za take primerjave mi je vseeno, ampak dejstvo je, da bi lahko bili še veliko boljši in še bolj pomagali svojemu klubu. Pomladi so eni začeli za bojkotirati tekme (uprava blablabla), čeprav bi igralci glih takrat rabili podporo s tribun. Proti Celju sramotno majhna številka gledalcev glede na pomembnost tekme. Večina ljudi sploh ni šla na igrišče proslavljat z igralci. Pa že od začetka prvenstva se je govorilo, da se bo uredilo stanje z "boksom" na severu, še vedno nič. Trikrat smo imeli poln jug, pa se ni naredila niti ena koreografija.