NK Olimpija Ljubljana

Debatirajte o Prvi slovenski ligi in o pokalu
Odgovori
foto

Re: NK Olimpija Ljubljana

Odgovor Napisal/-a foto » 21. Apr 2012 12:05

NKCMC napisal/-a:Sramotno za Ljubljano, da se zbere tak mal ljudi na fuzbalu. Še pri nas v Celju ko se borimo za obstanek je vedno 700 ljudi... Katastrofa! Po teh slikah k jih gledam zadnje case se mi vedno zdi 500 ful prenapihnjena ocena..
Tokrat so bili celo dokaj točni, to se redko zgodi. Točne podatke o obiskih večine tekem te spomladi imaš v temi Stadioni (http://www.nogometni-forum.si/viewtopic ... 6&start=10) - glej podatek o obisku nogometni-forum.si. Na zadnjih tekmah so imeli približno 700 gledalcev, tokrat je cifra bolj upadla.

Golman

Odgovor Napisal/-a Golman » 21. Apr 2012 13:10

Jaz bi rad samo še omenil, da po pogledu posnetkov iz včerajšnje tekme lahko zagotovo zatrdim, da bi Olimpija lahko zmagala z dosti večjo prednostjo, vsaj 2:0, ko je Valenčič zgrešil prazen gol, recimo ipd. Všečno igro so prikazali Zmaji, ampak so bili bolj nenatančni kot natančni.
Vabljeni k napovedovanju rezultatov za PLTS 2013/14! Več na: http://www.snportal.si/forum/viewforum.php?f=74

tilen89

Odgovor Napisal/-a tilen89 » 21. Apr 2012 13:58

Sodeč po izjavah tistih, ki so bili na tekmi in komentarjev pri prenosu v živo na prvaliga.si je bila slaba tekma. Sploh v prvem polčasu, Olimpija naj bi imela samo en strel v okvir vrat, pa še ta ni bil nevaren (povedano v reportaži na rtvslo).

Dejstvo je, da so zelo odvisni od Vršiča in zelo težko bodo našli kvalitetno menjavo.

Golman

Odgovor Napisal/-a Golman » 21. Apr 2012 14:01

Jaz sem si posnetke priložnosti ogledal na tem linku in si ustvaril mnenje po teh posnetkih. Ne vem po kakšnih kriterijih so pisali na rtvslo.si.
http://www.prvaliga.si/Tekma/Zapisnik/?id_tekme=9273

p.s.: Glede okvirja v vrata se strinjam, ampak bi lahko bilo več strelov v okvir vrat, če bi bili bolj natančnejši. Dejstvo ki si ga omenil glede Vršiča pa drži kot pribito, brez Vršiča bo Olimpija izgubila marsikaj, koliko tekem je recimo Vršič rešil Olimpiji, huh... Takšne zamenjave ne bo lahko najti, če jo sploh bodo našli.
Vabljeni k napovedovanju rezultatov za PLTS 2013/14! Več na: http://www.snportal.si/forum/viewforum.php?f=74

Birkom
Klub: Olimpija
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Birkom » 21. Apr 2012 14:14

Tekma je bila slaba, Prašnikar ubija še tisto nogometa, kar smo dejansko imeli. Vršič je trenutno res več kot pol ekipe, problem je tudi, ker se toliko igra nanj, da brez njega očitno sploh ne vejo kaj bi! No, saj roko na srce, tudi z njem ne vejo kaj bi, vendar nas rešijo njegove individualne kvalitete in izjemne poteze.

Najbolj me moti pomanjkanje nekega sistema. Že sama menjava trenerja, ofenzivno usmerjenega z enim totalno defenzivnim kaže na pomanjkanje kontinuitete. Le to lahko imaš tudi z menjavami trenerjev, če le še vedno stremiš k istim ciljem in istemu načinu za dosego le teh, pri Olimpiji pa imamo skakanje z ene strani na drugo. Definitivno minus tudi za Mileta. Potem naslednja stvar je mladina. Namesto, da bi mlade igralce uvajali sistematsko, so sedeli dokler se ni zgodila množica poškodb, sedaj pa so na vrat na nos porinjeni v prvi plan, ker nam drugega niti ne preostane. Z mladino je treba delat sistematsko, sploh ker je to glavni vir morebitnega zaslužka.

Golman

Odgovor Napisal/-a Golman » 21. Apr 2012 14:19

To da je Prašnikar pristal na klopi sem nekako slutil kaj se bo zgodilo, čeprav me je prva tekma proti Nafti presenetila pa je potem prišla kruta realnost. Prašnikar ne more biti več trener, tudi Oblak, ko je bil trener se spomnim, ko je Olimpija povedla proti Era Šmartnu z 1:0, strelec je bil Tiganj(edini napadalec), ga je povlekel ven in v igro poslal še enega obrambnega igralca... Olimpija rabi mladega trenerja, recimo nekoga, ki je pred kratkim oz. v prejšnjem desetletju končal kariero in je nekako legenda Slovenskega nogometa, Milanič pri Mariboru recimo, bi lahko bil pri nas Kosič, za katerega še vedno upam trditi, da bi bil boljši kot Prašnikar in pod njegovim vodstvom sem si tudi ogledal še kako tekmo v živo, tako pa na žalost ne... Nočem Prašnikarja gledati na klopi Olimpije, želel bi si Kosiča ali kakšnega drugega trenerja, ki je igral v Olimpiji in ve kaj je Olimpija. Škoda za Aleša Čeha, takrat se je nekako začelo "rušiti" v strokovnem štabu... Bomo videli kaj bo prinesla nova sezona. Upam samo, da Prašnikar ne bo več trener in da ne bo vodil Olimpije v Evropi...

Uporabniški avatar
Panonszki

Odgovor Napisal/-a Panonszki » 21. Apr 2012 18:16

NKCMC napisal/-a:Sramotno za Ljubljano, da se zbere tak mal ljudi na fuzbalu. Še pri nas v Celju ko se borimo za obstanek je vedno 700 ljudi...

700 ljudi? Kje pa, mogoče po napihnjenih ocenah, ki so na uradni strani prve lige. Dejansko imate precej manj gledalcev.
proti modernemu nogometu
http://youtu.be/3wYP-xyVDys

foto

Odgovor Napisal/-a foto » 21. Apr 2012 22:12

Olimpija-Nafta, 20. 4. 2012

Slika

Več utrinkov s tekme v galeriji nogometnega foruma: http://nogometni-forum.si/galerija/inde ... ategory/23

proteus

Odgovor Napisal/-a proteus » 25. Apr 2012 23:32

Ob 22.23 so iz Olimpije sporočili, da Bojan Prašnikar ni več trener ljubljanskega prvoligaša. "Po remiju s Triglavom se je športni direktor Milenko Ačimović odločil za zamenjavo na klopi. Ekipo bo do konca sezone vodil dozdajšnji prvi pomočnik Ermin Šiljak," so zapisali v izjavi za javnost. Prašnikar je ekipo prevzel decembra lani po koncu spomladanskega dela, Olimpijo pa je vodil na 11 tekmah v prvi ligi, na katerih so zmaji sedemkrat zmagali, enkrat remizirali in doživeli tri poraze.

Vir: http://www.rtvslo.si/sport/nogomet/prva ... rju/281852

Birkom
Klub: Olimpija
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Birkom » 26. Apr 2012 14:04

Končno, z njim ni bilo prihodnosti. Čeprav sem že pošteno sit teh menjav trenerjev, je bila tale nujno potrebna. Mile se še malo lovi s temi potezami, upam da se sedaj vrnemo k napadalni usmeritvi in pri tem vztrajamo.

zabar12

Odgovor Napisal/-a zabar12 » 26. Apr 2012 14:26

Hvala bogu za to potezo! Sicer mi je še vedno žal Kosiča ampak kaj čmo takšno je življenje. Sedaj pa nujno najti nekoga, ki ima Olimpijo v srcu (ali je za njo igral, ali je bil kakorkoli povezan z njo). Jaz bi dal priložnost Šiljaku. Mogoče ima trenersko žilico, ki jo je potrebno še odkriti. Sicer bi pa še nekaj povedal: dokler Olimpija ne poceni cene kart v 1snl na vsaj 4-5 evrov na Stožicah ne bo ljudi. Karte so 10€ na dan tekme, v predprodaji pa 8€. Če bi bila enotna cena karte 2 evra se grem stavit da bi bilo v povprečju 4000 gledalcev v Stožicah (seveda v 1snl). Za evropske pokale pa naj nabijajo cene, za tisto bi vsak dal malo več!! Moje mnenje. Lp

tilen89

Odgovor Napisal/-a tilen89 » 26. Apr 2012 16:00

Cene kart so povsod po Sloveniji podobne in kakorkoli obrneš je obisk v Ljubljani katastrofalen in sramoten. Se strinjam, da bi lahko bile karte cenejše, ampak za povečan obisk še je treba kaj več naredit, ne pa samo pocenit karte (npr. Vijolčni fun park je super iz več pogledov, pri Olimpiji dogajanja pred tekmo ni. O tem sem že pisal pred kratkim). V Mariboru so bile že nekajkrat karte znižane za posamezne tekme na 5 €, pa je bil obisk za par sto ljudi višji, večje razlike pa ni bilo. Ali z drugimi besedami: kdor želi na tekmo bo šel, pa če bo karta 5 ali 10 evrov, kdor pa ne, pa bo našel izgovor tudi, če bo vstop prost. Razen par %, ki jim je finančna razlika med 5 in 10 € mogoče res velika, sploh, če gre za družine.

Kar pa se menjave trenerja tiče pa vprašanje, če je to pravi trenutek. Sodeč po vsem negativizmu okrog kluba ja, ampak po drugi strani sem pa prepričan, da bi Prašnikar vseeno zanesljivo pripeljal klub do drugega mesta. Šiljak pa je totalna uganka in prednost pred Muro, Koprom in Gorico ni velika. Še zna bit napeto. Po mojem bi morali počakat do konca sezone z menjavo, do takrat pa bi lahko poiskali kvalitetnega naslednika. Prašnikar je v bistvu med vsemi trenerji imel najboljšo povprečje v zgodovini Olimpije v 1. ligi. Primerjava s tako opevanim Kosičem:

Prašnikar: 11 tekem 7zmag, 1remi, 3porazi zmag 63%
Kosič: 21 tekem 9zmag, 7remijev, 5porazov zmag 42,8%

Sedaj pa imajo na plačilni listi (vsaj) dva bivša trenerja, na klopi pa uganko.

Uporabniški avatar
Panonszki

Odgovor Napisal/-a Panonszki » 26. Apr 2012 18:35

Odpustitev Prašnikarja kaže na to, da v klubu ni nobene strategije, ničesar. Preden zaposliš trenerja se moraš o njemu pozanimati in sprejeti odgovornost. Saj smo vsi vedeli, kakšen nogomet goji Prašnikar. Če je Olimpiji cilj lepa igra, potem ga ne bi sploh smeli zaposliti, če je cilj 2. mesto, potem, roko na srce, odpustitev ni bila pravična, ker je ta cilj klub vsemu dosegel (trenutno) in imel poleg tega 2 točki na tekmo (super rezultat s to ekipo), tako da iz čisto rezultatskega vidika je šlo v redu, če pa je bil cilj boj za prvaka pa je bil to pač popolnoma nerealen cilj ob prednosti Maribora in neumnost Olimpijinega vodstva. Tukaj je Prašnikar še najmanj kriv, ker Prašnikar je bil pač Prašnikar in delal na svoj način, ki ga vsi poznamo. Skratka, neumnost vodstva je, da ga je zaposlilo, potem pa takoj odpustilo. Enaka naivnost kot ko so vzeli Rakovića, ki je potem mislim da vlekel pogodbo. Vsak, ki spremlja slovenski nogomet ve, kaj pričakovati od Prašnikarja in Rakovića.

Olimpija bi morala od začetka delati na dolgi rok, dati času čas, ciljati na 2. mesto ali vsaj Evropo, in zaupati nekemu trenerju dlje časa.
proti modernemu nogometu
http://youtu.be/3wYP-xyVDys

mura ms

Odgovor Napisal/-a mura ms » 26. Apr 2012 21:56

tilen89 napisal/-a:Cene kart so povsod po Sloveniji podobne in kakorkoli obrneš je obisk v Ljubljani katastrofalen in sramoten. Se strinjam, da bi lahko bile karte cenejše, ampak za povečan obisk še je treba kaj več naredit, ne pa samo pocenit karte (npr. Vijolčni fun park je super iz več pogledov, pri Olimpiji dogajanja pred tekmo ni. O tem sem že pisal pred kratkim). V Mariboru so bile že nekajkrat karte znižane za posamezne tekme na 5 €, pa je bil obisk za par sto ljudi višji, večje razlike pa ni bilo. Ali z drugimi besedami: kdor želi na tekmo bo šel, pa če bo karta 5 ali 10 evrov, kdor pa ne, pa bo našel izgovor tudi, če bo vstop prost. Razen par %, ki jim je finančna razlika med 5 in 10 € mogoče res velika, sploh, če gre za družine.
To je tudi moje mnenje.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Klub: Železničar

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 26. Apr 2012 23:10

Jah, meni je neumno dati 10 evrov za prvo ligo, nisem gledal nobene tekme ze nekaj let.
Itak ne navijam za nobenega. Raje grem gledat drugo ali tretjo pa dam 3 ali max. 5 evrov. Neke razlike v kvaliteti namrec ne opazim.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Golman

Odgovor Napisal/-a Golman » 27. Apr 2012 09:57

Se strinjam s Panonzskijem, kolikor sem pač proti Prašnikarju ne odobravam odpustitev pred zelo pomembnimi tekmami v ligi za boj v Evropo. Bomo videli kaj bo Ermin naredil, bil je napadalec, tako da, napad upam, da bo zrihtal, samo da ne bo potem preveč lukenj v obrambi. Ne vem, bomo videli kako se bo odrezal. Lahko je presenečenje, lahko pa največje razočaranje. Mile je morda kriv, samo jaz ga ne vidim kot glavnega krivca, odgovornost je prevzel nase, navijači Olimpije mu zaupajo, nov je v tem poslu in se še lovi. Olimpija pa absolutno nebi smela ciljati pozimi na prvaka, ampak zagotovilo, da bodo igrali v Evropi... Počasi se daleč pride. S Kosičem bi jim to morda celo uspelo... Bomo videli.

Chamberlain
Kraj: Cerklje ob Krki

Odgovor Napisal/-a Chamberlain » 27. Apr 2012 12:39

S Kosičem so pri Olimpiji imel vizijo. Ekipi je bilo potrebno dati čas. Brez pravega napadalca so bili na 2. mestu. Res pa, da je bilo prvenstvo odločeno že po jesenskem delu. Je pa gojil atraktivno, lepo igro. Tudi v Evropi, so pokazali nekaj dobrih predstav. Zamenjali so ga pa zaradi rezultatov. Na drugi strani se je takoj vedelo, kot je napisal Panonzski, kaj pričakovati od Prašnikarja. Logično je bilo, da ne bo gojil takšne igre kot Kosič. Ne, da zagovarjam Prašnikarja, ampak Olimpija je še vedno na 2. mestu pa še s prednostjo. Ne vem imajo rezultate, Mislim, da so pod Prašnikarjem imeli v enajstih tekmah 7 zmag, 1 remi in 3 poraze? Če gledajo na rezultate potem je Prašnikar uspešen. No vsaka šola nekaj stane in upam, da bo Mile dobro izbral trenerja in da bodo z njim vztrajali in imeli neko vizijo.

Golman

Odgovor Napisal/-a Golman » 27. Apr 2012 18:58

Kosič naj bi odšel, ker naj bi izgubljal avtoriteto v garderobi...

Golman

Odgovor Napisal/-a Golman » 28. Apr 2012 20:17

Čestitam Šiljaku za prvo uradno zmago kot trenerju Olimpije. 0:3 proti Rudarju ni lahko, še posebej če poudarim, da so pri Olimpiji manjkali v obrambi tako Jovič kot tudi Andjelkovič... Imam občutek, če nebi sploh pripeljali Praleta, da bi Olimpija veliko bolje odigrala tale spomladanski del.

Golman

Odgovor Napisal/-a Golman » 03. Maj 2012 21:27

Vrsic gre v Austrio, mogoče kdo ve kakšna vsota se omenja? Nisem doma, pa nisem kaj pretirano prebiral...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti