ND Gorica
Re: ND Gorica
S tem vprašanjem je najbolje, da se obrneš na NZS. Odgovor boš (po mojih izkušnjah) morda dobil enkrat letos.
Lepa zmaga včeraj, očitno nam Zavrč leži, včeraj jim nismo dopustili niti ene lepe priložnosti za zadetek. Če hočemo realno še upat za drugo mesto moramo sedaj preamgat tako Rudar v gosteh kot Koper doma.
GREMO PLAVI, PROTI NOVI ZMAGI!!!
Tim Matavz> Po srcu sem 'plav'. Gorica je tista opcija!
Ni potrebe po drugem mestu. S pokalnim finalom je Evropa zagotovljena, saj bo Maribor suvereno prvak.
Razen če je v igri kakšna denarna nagrada, odvisna od uvrstitve na lestvici? Ali kdo ve kakšne so denarne nagrade?
Razen če je v igri kakšna denarna nagrada, odvisna od uvrstitve na lestvici? Ali kdo ve kakšne so denarne nagrade?
- Viator&Vektor
- Klub: Železničar
To je res, da skozi prizmo evrope, financ in planov za drugo sezono neke razlike med drugim, tretjim in četrtim mestom ni, ampak meni vseeno ta logika nikoli ni bila najbližje. Drugo mesto je pač le več od tretjega in že zavoljo drugega mesta samega bi se pomoje moral vsak klub potruditi, da je čim višje. Nekdo se bo na koncu pač vpisal v zgodovino kot podprvak te sezone (pa četudi samo zato, ker bodo nasprotniki neresno odigrali zadnje tekme), to pa tudi nekaj šteje. Sam sicer navijam za Rudar, ki mislimda še ni bil nikoli tako visoko. Sem pa od Gorice spomladi pričakoval malo več, sem mislil, da bodo suvereno (vsaj) drugi.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.
Drugo mesto prinaša boljše izhodišče v Evropi. Če Maribor postane ligaški in pokalni prvak, potem drugouvrščeni začne v drugem kolu kvalifikacij. Če pa Gorica osvoji pokal, pa ona začne v drugem krogu. Razen se ne spomnim natančno kako je z Evropskim denarjem, č e klub dobi kaj denarja za prvi krog, če je avtomatsko uvrščen v drugi krog.
Je pa po eni strani vseeno boljše, da začnejo klubi v drugem krogu kvalifikacij in dobijo nekega premagljivega nasprotnika ter pripomorejo k boljšemu nacionalnemu koeficientu...
Me močno zanima, kakšno ekipo bo imela Gorica za naslednjo sezono, oziroma natančneje za Evropo. Če se bo uresničilo to, da bodo dobili neke resne okrepitve, potem bo moštvo potrebovalo čas, da se ti uigrajo. Tako da bi ključno kdaj bo Gorica začela v Evropi in kdo bo nasprotnik. Z zanimivostjo je spremljati končniče ostalih prvenstev, kjer se ponekod obetajo presenečenja in bodo lanski prvaki v naslednji sezoni igrali v Ligi Evropa. Najverjetneje še bo to recimo zgodili v BiH. Dobiti kakega Žželezničarja, zna biti že takoj usodno, če ne boš uigran.
Treba se zavedat, da je v igri za Evropo tudi Parma, ki letos odlično nastopa v Serie A. Če se oni prebijejo v Evropo, potem dvomim, da bodo dobre igralce dali na posojo v Gorico.
Nekaj malega denarja dobiš že samo zaradi uvrstitve v Evropo, potem pa so nagrade odvisne od tekmovalnega uspeha kluba. Vsaka tekma oz. kvalifikacijski predkrog prinese za slovenske razmere kar solidno denarno nagrado. Jaz sem mnenja, da se Gorica mora boriti za drugo mesto do konca, ne glede na to da smo v finalu Pokala. Že jutrišnja tekma v Velenju bo najbrž ključna in bo razkrila kakšne so naše možnosti za boj za naslov podprvaka. Dejstvo pa je, da smo četrti izključno zaradi domačim tekem, na katerih imamo natanko polovično uspešnost (16 tekem, 8 zmag) kar je za tako ekipo kot je Gorica občutno premalo in če se nam drugo mesto izmuzne se nam bo izmuznilo zaradi prevelikega števila remijev (pustimo ob strani nekatere sodniške farse ala Krka in Rudar doma v jesenskem delu). Usoda Parme v boju za Evropo se bo odločala na gostovanju v Torinu, kjer se bosta udarila neposredna tekmeca za Evropo. Tudi Milan mislim, da ima boljše možnosti od Parme za 6. mesto, ki še vodi v kvalifikacije za Ligo Europa.
Ni pa skrivnost, da je želja Italijanov, ki so del vodstvene strukture Gorice okrepiti ekipo za kvalifikacije za evropsko ligo in če Parmi ne uspe preboj v Evropo bo pomoje sigurno prišlo do kakšne odmevnejše okrepitve poleti.
Ni pa skrivnost, da je želja Italijanov, ki so del vodstvene strukture Gorice okrepiti ekipo za kvalifikacije za evropsko ligo in če Parmi ne uspe preboj v Evropo bo pomoje sigurno prišlo do kakšne odmevnejše okrepitve poleti.
V Ekipi so se razpisali o morebitnem neigranju Gorice v Evropi, če bi vanjo uvrstila tudi Parma. UEFA naj ne bi dovoljevala takih potez, še posebej, če so te vezi tudi v samih vodstvih kluba. Gorica je takoj urigirala in na svoji spletni strani v kratki izjavi pojasnila, da je kratko malo vse ok.
Spet se neki kregajo po medijih. Ne vem no, namesto, da bi se dali skupaj in pogovorili zmenili, razčistili stvari se raje med seboj kregajo. Ma dobro sej v Gorici smo tega že vajeni in za nas ni to nič novega.
- Viator&Vektor
- Klub: Železničar
Rosati branil penal, Parma gre v evropo! Zdaj bo pa zanimivo.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.
Ja... Parma je dosegla v Serie A tisto, kar so hoteli preko Gorice, torej Gorice v naslednjem letu oz. vsaj v poletju ne rabijo in jo verjetno ne bodo okrepili. Škoda...
Mogoče za navijače slabša novica, vendar se mi zdi to edino dobro za Gorico in slovenski nogomet, klub bo ostal stabilen in kvaliteten, tisti ki pa so višek kvalitete in bodo odšli v Parmo pa bodo naredili prostor za katere slovenske nogometaše, ki so trenutno na posoji.
Parma ostala brez evropske licence zaradi utaje davkov, to pomeni, da bo Gorica igrala v EL.
Ne razumem. Gorica bo tako ali tako nastopala v kvalifikacijah za EL, ne glede na to kaj se dogaja v Parmi.
Je pa res, da je sestava ekipe dosti odvisna od dogodkov v Parmi. Če ta nebi nastopala v Evropi, bi lahko vsaj čez poletje dali nekaj dobrih igralcev na posojo v Gorico, za preboj v Evropo, tako pa tega ne bodo naredili, saj če igralec nastopi v Evropi za en klub, ne sme kasneje nastopit še za drugega v isti sezoni.
Je pa res, da je sestava ekipe dosti odvisna od dogodkov v Parmi. Če ta nebi nastopala v Evropi, bi lahko vsaj čez poletje dali nekaj dobrih igralcev na posojo v Gorico, za preboj v Evropo, tako pa tega ne bodo naredili, saj če igralec nastopi v Evropi za en klub, ne sme kasneje nastopit še za drugega v isti sezoni.
Potemtakem tudi Dinamo in Lokomotiva ne bi oba smela igrati v Evropi letos, pa sta. Razen če je to izrecno, če se nastopa v istem rangu tekmovanja.
Ocena letošnje sezone (od 1-5) je zame 4. Za oceno 5 je zmanjkalo 2. mesto v prvenstvu, kjer so nihanja v igri spomladi naredila svoje. Prvaki za moje pojme letos nismo mogli postati, saj je bila ekipa sestavljena na horuk in ni oddelala skupnih priprav, tako da je bil celotni jesenski del (ki je bil zanimivo uspešnejši) eno samo uigravanje. Zanimivo je, da smo po prvem polčasu zbrali največ točk, nato pa je svoje naredila neuigranost, v jeseni tudi fizična priprava (nekateri igralci pač niso oddelali priprav) in nenazadnje nepoznavanje slovenske lige. Kljub vsemu smo lahko z videnim zadovoljni in optimistično pričakujemo novo sezono, zdaj poleti pa se obeta pestro dogajanje vsaj kar se tiče kadrovanja.
Jaz bi dal tam oceno 3,5. Recimo, da sem malce več pričakoval spomladi, pa smo po igrali boljše jeseni. No, ampak sezona je rešena z pokalom, tako, da rajši četrto mesto, ter osvojeni pokal, kot pa drugo mesto brez pokala. Recimo, če tako gledamo si višje od 4.mesta niti nismo zaslužili, proti prvim trem uvrščenim smo na 12 medsebojnih tekmah, zabeležili zmago proti Kp, pa 2 remija doma z Rudarjem in remi v Mb, pa pustimo ob strani, kako so kakšno tekmo izgubili, če hočemo drugo leto končati višje, bomo morali začeti premagovati tudi te ekipe, ne pa samo Celje in Zavrč, proti katerima smo zabeležili polovico vseh zmag v prvenstvu.
Kar si želim, v naslednji sezoni je to:
- da bi bila situacija še bolj finančno stabilna, ker letos še ni bila na nivoju (dobro napram lani se ne da primerjat)
- da bi obdržali nekatere igralce od letos, ter dodali še 3-4 igralce, ne pa da pošlje Parma po 25-30 igralcev od katerih polovica ne bo videla niti klopi. Raje bi hotel da pošljejo 10-15 kvalitetnih + naši igralci,
- da bojo v klubu še bolj začeli delati na marketingu, saj spomladi so nekaj malega začeli (twiter, razni intervjuji z igralci, na mail so začeli pošiljati novice glede prihajajoče tekme,..), ampak bi bilo treba še ogromno postorit. Prvo kar bi bilo zame, je ta dizajn spletne strani, po moje imajo vsi prvoligaši boljšo kot jo imamo mi, pa tudi bolj ažurna,
- pa da bi bila bolj mirna, manj stresna za nas navijače. Kajti lani nismo vedeli kako bo šlo naprej, potem pridejo Italijani, toliko ljudi proti, potem sedaj je bil spor z mladinsko šolo. Jaz bi hotel samo, da se v klubu med seboj združijo, od trenerja selekcije u-6, pa do predsednika kluba, da delajo v dobro kluba, ter ne za lastna interese. Ker ne vem, kako oni čutijo oni pripadnost klubu. Recimo mi navijači (pa to velja za navijače vseh klubov), trpimo, ko tekme izgubljamo, se vselimo ko zmagujemo, cel teden čakamo samo tekme našega kluba, ne vem če oni tako doživljajo klub. Recimo, dam primer, ko smo v sezoni 12/13 bili v slabem položaju, in smo igrali četrtfinala pokala proti Aluminiju, sem mislil, da je to edina priložnost, da naredimo nek rezultat, prvo tekmo smo tudi dobili, ampak doma smo tekmo v zadnjih 10 minutah dobili 2 gola z igralcem več, ter jaz sam nisem moral verjeti, kako smo zgubili, še 2-3 dni sem premišljeval o tekmi, kako se je lahko to zgodilo, slabo sem spal. Recimo sedaj pa ko smo zmagali pokal v Kp, pa je bil to eden mojih najljubših trenutkov, res še po tednu dni podoživljam tisto slavje, navdušenje ob golih, take trenutke si bom zapolnili do konca življenja.
Lp
Kar si želim, v naslednji sezoni je to:
- da bi bila situacija še bolj finančno stabilna, ker letos še ni bila na nivoju (dobro napram lani se ne da primerjat)
- da bi obdržali nekatere igralce od letos, ter dodali še 3-4 igralce, ne pa da pošlje Parma po 25-30 igralcev od katerih polovica ne bo videla niti klopi. Raje bi hotel da pošljejo 10-15 kvalitetnih + naši igralci,
- da bojo v klubu še bolj začeli delati na marketingu, saj spomladi so nekaj malega začeli (twiter, razni intervjuji z igralci, na mail so začeli pošiljati novice glede prihajajoče tekme,..), ampak bi bilo treba še ogromno postorit. Prvo kar bi bilo zame, je ta dizajn spletne strani, po moje imajo vsi prvoligaši boljšo kot jo imamo mi, pa tudi bolj ažurna,
- pa da bi bila bolj mirna, manj stresna za nas navijače. Kajti lani nismo vedeli kako bo šlo naprej, potem pridejo Italijani, toliko ljudi proti, potem sedaj je bil spor z mladinsko šolo. Jaz bi hotel samo, da se v klubu med seboj združijo, od trenerja selekcije u-6, pa do predsednika kluba, da delajo v dobro kluba, ter ne za lastna interese. Ker ne vem, kako oni čutijo oni pripadnost klubu. Recimo mi navijači (pa to velja za navijače vseh klubov), trpimo, ko tekme izgubljamo, se vselimo ko zmagujemo, cel teden čakamo samo tekme našega kluba, ne vem če oni tako doživljajo klub. Recimo, dam primer, ko smo v sezoni 12/13 bili v slabem položaju, in smo igrali četrtfinala pokala proti Aluminiju, sem mislil, da je to edina priložnost, da naredimo nek rezultat, prvo tekmo smo tudi dobili, ampak doma smo tekmo v zadnjih 10 minutah dobili 2 gola z igralcem več, ter jaz sam nisem moral verjeti, kako smo zgubili, še 2-3 dni sem premišljeval o tekmi, kako se je lahko to zgodilo, slabo sem spal. Recimo sedaj pa ko smo zmagali pokal v Kp, pa je bil to eden mojih najljubših trenutkov, res še po tednu dni podoživljam tisto slavje, navdušenje ob golih, take trenutke si bom zapolnili do konca življenja.
Lp
3,5 za sezono z osvojeno lovoriko? Tukaj se vidi, zakaj je stadion prazen, ker smo Goričani razvajeni kot le redko kdo kar se tiče nogometa. Nekateri pač ne razumejo, da je potrebno za vrh postopno in načrtno delo na zdravih temeljih. To da je lani bilo pripeljanih 25-30 igralcev je edino logično, saj ni bilo časa za sestavo ekipe, še manj pa so Italijani vedeli kakšna je naša liga. Letos tega ne bo, ker že imajo jasno sliko tako da pričakujem predvsem nekaj okrepitev v pravem pomenu besede, ne pa nekega selekcioniranja iz mase igralcev. Se pa strinjam glede tega da smo zasluženo 4., kajti izkupiček proti klubom pred nami je bil preskromen, ne glede na to da je bilo sojenje na nekaterih tekmah (Koper v gosteh, Rudar doma) porazno in da smo proti Mariboru doma obakrat izgubili tekmo na kateri smo bili boljši, v Velenju pa izgubili v sodnikovem podaljšku. To je bila pač cena, ki smo jo mogli letos plačati. Sedaj imamo izkušnje in lahko to popravimo v naslednji sezoni.
Kdo je na strani
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti