Morem povedati, da se ta zgodba vleče že od same ustanovitve novega kluba. Je precej dolga, izpostavil pa bom samo najpomembnejše stvari. Lahko povem samo toliko, kolikor sem slišal od igralcev in ljudi okoli kluba (oz njihovih znancev, prijateljev).
David naj bi odstopil že v začetku meseca avgusta (29. julija je še bila novica, da je trener on - lahko si ogledate na strani NK Nafte 1903). Nekje sem zasledil to novico, da naj bi odstopil, ampak je ne morem najti. Bilo je povedano, da zaradi osebnih razlogov. Če bi prišlo do trenj med igralci in trenerjem, potem ne bi bilo takšnega osipa igralcev, kot se je zgodil (moje mišljenje - prej menjaš trenerja kot igralce, razen če so kakšne druge igre vmes). Levačić je prestopil v Odrance 16.8 po uradnem registracijskem zapisniku. Odšla pa je večina igralcev, ki so "trgali" v prejšnji sezoni pomurske lige.
V glavnem... Zgodba se prične kaj kmalu po ustanovitvi kluba, ko so se pojavili sponzorji bivše Nafte. Ti so od novega kluba zahtevali sponzorski denar, ki so ga dali stari Nafti. Prav zaradi tega naj bi odstopil takratni predsednik Oletič, saj so bili pritiski nanj nenormalni. Tudi sam naj bi posodil (dal) stari Nafti precej sponzorskega denarja. Ampak kot je sam omenil, lahko na to pozabi.
Na kateri relaciji je prišlo do trenj, točno ne vem. Tukaj berem, da na relaciji igralci-trener, potem se spet sliši igralci-vodstvo. Pojavljale so se zgodbe o trenju klub-občina. Težko je povedat, kaj se dogaja. Nobenega pa ne bi rad obtoževal česar koli. Igralci, ki so zapustili klub pa bodo kaj hitro povedali kaj je bila glavna težava in zakaj klub spet počasi tone. Bojim se, da bo zaradi lastnih interesov nekaterih tudi ta klub propadel ali pa celo končal naslednjo sezono ligo nižje.
V tej zgodbi se pojavlja tudi občina, kaj točno pa se je dogajalo na tej "strani" pa nisem dobil nobenih zanesljivih informacij.
Kdo je novi trener, ne vem ker si nisem uspel pogledati nobene prijateljske tekme. Prav tako pa naj bi bila v bližnji prihodnosti skupščina, kjer bo izbran nov predsednik. Zakaj odstopa Požonec ne vem. Sumim zgolj to, da je bil nastavljen samo kot lutka določenih stricev iz ozadja (popularna fraza v današnjih dneh

)
Naj povem še to, da bivši klub Nafte še vedno ni šel v stečaj. Prav tako se ne ve (vsaj uradno ne), kje je končalo tistih "Vinkotovih" 250 tisoč €, ki so dobili po pritožbi stare Nafte proti Metzu na sodišču.
Spletna stran je katastrofalna, novice je pisal Levačić. Kdo bo sedaj prevzel vse skupaj ne vem, ampak 2 tedna ni bilo nobenih svežih novic.
PS: Vidim, da je na Pomurcu kratka novica o Nafti in da v MS vedo več o klubu, kot mi v Lendavi