SEZONA 2012/13
PRESTOPNI ROK
Takoj po prevzemu ekipe se je začela prenova ekipe. Za okrepitve sem dobil na voljo okrop 15 milijonov evrov, ter denar od prodaje igralcev. Za plače igralcev pa sem dobil okoli 300k evrov. Glede na to da prestopni rok mine zelo hitro sem takoj začel z iskanjem igralcev po Nizozemski in Južni Ameriki. Klub so ob primerni odškodnini lahko zapustili
Sulejmani, ki je za nekaj več kot 6 mio odšel v Wolfsburg. Za enak znesek nas je zapustil tudi dosedanji prvi golman
Vermeer Kenneth, le da je ta odšel v Ukrajino k Dnipru. Mesta v ekipi niso imeli niti napadalec
Sigborsson in
Schoone ter
Moisander. Prvi je odšel za dobrih 5,5 mio v Fulham, druga dva pa sta odšla za eno leto na posojo v Twente in Lille. Glede na to da ima klub številne mlade talente smo jih veliko posalali na posoje v druge klube, kjer so redno igrali. Mesta v ekipi ni bilo niti za kapetana ekipe
Siema de Jonga, ki je za 5,5 mio € odšel v Nemčijo k Hoffenheimu. Med zimskim prestopnim rokom pa naj je zapustil še en izkušen član
Ryan Babel, kateri ni želel podaljšati pogodbe zato je klub zapustil predčasno.
Za nakupe sem porabil precej denarja, večinoma pa sem vse pripeljal na mesečne obroke, katere bom odplačeval 48 mesecev.
Kot prvo okrepitev bom predstavil napadelnega vezista Paredesa, ki je prišel v klub kot igralec za prihodnost. Za njega lahko povem da me je zelo presenetil, saj je vedno ko je dobil priložnost pokazal da je tisti pravi in se izkazal z zadetkov oziroma asistenco.
Na pozicijo napadalnega vezista sem pripeljal še enega igralca in sicer super talenta Nizozemske Adama Maherja, ki pa je v svoji prvi sezoni imel veliko težav s poškodbami in ni pokazal vsega kar zna.
Iskal sem tudi primerno okrepitev za pozicijo golmana, ter jo našel v Švici v Yannu Sommerju, za katerega lahko rečem, da se je zelo izkazal na nekaterih tekmah, je pa imel tudi številne tekme, na katerih je bil v središču pozornosti s svojimi posredovanji.
Na mestu vezista je prišel belgijski Iniesta po imenu Praet Dennis, ki je v prvi sezoni kljub mladosti pokazal da je pravi talent in da bo v prihodnosti nosilec igre Ajaxa. Na pozicijo vezista sem pripeljal tudi Cirigliana, katerega naloge so pa povezane z destrukcijo igre nasprotnika.
Največja luknja se mi je zdela v obrabi saj tam ni bilo primernega igralca, ki bi lahko igral ob Alderweireldu zato sta njegovo mesto zasedla Palermov Munoz, kateri bo v prihodnosti zagotovo eden boljših igralcev na svetu, ter Malce starejši Ryan Donk, ki se je po nekaj letih vrnil na Nizozemsko.
SUPER POKAL
V super pokalu smo po podaljšku izgubili proti PSV. To je bila naša uvodna tekma in sem kljub temu zadovoljen glede nato, da smo igrali z zelo spremenjeno zasedbo.
DOMAČE PRVENSTVO
V domačem prvenstvu imenovanem EREDIVISIE smo obranili naslov iz lanske sezone. Sam z sezono nisem pretirano zadovoljen saj bi morali glede na vložen denar in igralce, ki jih imamo na voljo doseči bistveno več zmag. Kljub vsemu pa je bila uprava zadovoljna ob osvojitvi novega naslova. Najvišja zmaga v prenstvu je bila doma proti Zwolle, ki je moral igrišče zapustiti ob 7 prejetih zadetkih. naš najvišji poraz je znašal 3:1 ko nas je v tretjem krogu premagal AZ. Še posebej sem bil zadovoljen ko smo s kar 6:0 premagali Twente in pokazali vsem nasprtonikom da z nami ni šale.
NAJBOLJŠA TEKMA
POKAL
Za pokal lahko rečem da sem zelo razočaran, saj nas je v četrtem krogu izločil Vitesse in s tem pokazal da nam še veliko manjka do vrha evrope.
EVROPSKI POKALI
V evropi smo prvo sezono dosegli več kot smo pričakovali, saj smo se z malce sreče uvrstili v finale lige Evropa, kjer smo nato nažalost po naših napakah izgubili. V ligi prvakov smo bili v skupini A skupaj z PSG, Chelsea in Red Bull Salzburg. Imeli smo precej nesreče, saj smo prisali na nehvaležnem 3 mestu le eno točko za PSG. Spomladi smo zato morali igrati v Ligi Evropa in tam premagali nekatere zveneče ekipe, kot so Liverpool, Malaga in Tottenham. V finalu smo pa nato popolnoma odpovedali in izgubili proti Montpellieru, ki je bil večino tekme v podrejenem položaju, kljub temu pa dvakrat zadel po naših napakah in slavil naslov. Finale smo morali skoraj cel polčas igrati tudi z igralcem manj, saj je igrišče zaradi pregrobe igre zapustil Praet.
STATISTIKA PO KONCU SEZONE

Za ekipo bom povedal, da je delovala zelo homogeno in ni bila odvisna le od enega igralca. Presenetil me je predvsem Danny Hoessen, ki je bil naš prvi napadalec. Pomembno vlogo je odigral tudi Eriksen, ki je v tej sezoni pokazal da je pripravljen za največje klube. Dočakali smo dokončno uveljavitev Fisherja in Andersena, ki sta s svojimi igrami na wingerju pokazala, da sta naslednja igralca, ki bosta tarči največjih klubov na svetu.
NAGRADE
V klubu nažalost nismo osvojili nobene nagrade, ki pripada posameznikom. Tako je naš golman Yann Sommer končal na tretjem mestu med vratarji, zlati čevelj je pripadel igralcu AZja Henriksenu. Tudi med najboljšimi strelci nismo imeli predstavnika, saj je naš najboljši strelec Hoessen dosegel 7 golov manj od najboljšega strelca lige. Najboljši strelec lige je tako postal igralec RODE Malki, ki je dosegel 19 golov.
PRED NASLEDNJO SEZONO
Z letošnjo sezono sem zelo zadovoljen saj nisem pričakoval da bi lahko že v prvi sezoni osvojil naslov v ligi evropa. Edina škoda je da nisem osvojil super pokala in pokala, vendar je to cena, ki sem jo plačal z mlado in neizkušeno ekipo.
Glede naslednje sezone je moj cilj ponovno postati državni prvak, osvojitev pokalnega in superpokalnega naslova, ter v ligi prvakov priti vsaj do četrtfinala. V roku 2-3 sezon pa nato naskok na sam vrh Evrope. Sam sem s klubom podpisal novo pogodbo in tako ostajam trener AJAXa še naslednjih 5 sezon. V naslednji sezoni bomo še dodatno okrepili ekipo, nato pa pršli na sistem da bomo vse nosilce proizvedli sami oziroma jih kot zelo mlade pripeljali v klub.