Slaviša Stojanović ni dolgo zdržal na klopi Slovenske reprezentance, po pol leta jo je prostovoljno zapustil saj se enostavno ni videl več v tej vlogi.
Stojanović:"Za dobro Slovenije in Slovenskega nogometa odstopam kot selektor. Mislil sem da sem kos tej nalogi, vendar sem po pol leta videl da to ni za mene,
raje bi vodil kakšen klub." Novemu selektorju želim veliko sreče in želje po vodenju te reprezentance ki ima potencial in je morda celo najbolj kvalitetna do sedaj."
Najresnejši kandidati za novega selektorja so Srečko Katanec, Čiro Blaževič in Bojan Prašnikar. Ljudstvo pa hoče zasedenega Milaniča.

Šok v Mariboru! Tvorec uspehov iz zadnjih let zapušča vrste Maribora in s tem postaja prvi favorit za selektorski stolček!
Darko Milanič: "Sporočam žalostno novico ki pa jo morate sprejeti in razumeti tako kot je. Maribor ostaja moj dom, le da v povsem drugi vlogi, mislim da vam je že vse jasno
pa vendar še ne bom razkril za kaj se gre. Zahvalil bi se vsem navijačem tega prečudovitega kluba ki so nam stali ob strani in nam pomagali osvojiti vse to."

Ker se Srečko Katanec ni želel vrniti na stolček Slovenije je pogumno potezo naredil Darko Milanič, prekinil pogodbo z Mariborom in se lotil novega izziva.
Darko Milanič:Odločitev je bila težka a priložnost je izredno mamljiva. Le kdo si ne bi želel voditi te reprezentance, ki je po mojem mnenju najbolj kvalitetna
prav sedaj. Imamo širok igralski kader ki ga je potrebno pravilno izbrati in popeljati tja kamor spadamo, na velika tekmovanja! V čast mi bo sodelovati z Samirjem
Handanovičem ki je definitivno prva violina tega kolektiva. Obljubljam vam prenovo ekipe in igranje tistih ki si to zaslužijo!