Chelsea vnovič brez trenera !
Roman Abramovič precednik Chelsea je dokončno dokazal ,da nikoli ni bil prevelik navdušenec Roberta Di Mattea in ga je kljub najuspešnejši sezoni kluba od kar je začel vlagati silne miljone v ta klub, odpustil.Postavljajo se pa že vprašanja ,kdo bo poiskusil zadovoljit nemogoča pričakovanja Abramoviča.Najpogosteje se pojavljajo Pep Guardiola, Rafa Benitez in pa možen povratek Jose Mourinho, čeprav se lahko zgodi tudi prihod koga drugega.

Nikakor nemore najti človeka ki bi klub vodil po njegovem okusu

Abramovič presenetil vse, nov manager Kristijan Krajnc
Na veliko začudenje je Abramovič zaupal vodenje svojega kluba petindvajset letnemu Slovencu Kristijanu Krajncu.Vse je zanimalo zakaj odločitev za neizkušenega človeka ,ko bi lahko prišla veliko bol odmevna in prekaljena imena.
Abramovič je dejal:"Odločitev je bila težka, ampak poskusiti je treba drugačno metodo saj z odmevnimi managerji nismo pokazali prave igre in osvajali lovorik katere bi želeli."
Krajnc po prihodu redkobeseden:"Vesel sem da mi Abramovič zaupa, imama enke poglede na klub in mislim da bo moje bivanje pri klubo dolgo in trofejno."

Igralci upajo do so dobili trenerja za daljše obdobje
Tiskovna konferenca
1. Kakšen je prvi vtis ob prihodu na Stamford Bridge?
Počutim se zelo dobro, čeprav sem tukaj šele nekaj ur sem že spoznal večino strokovnega kadra in igralcev kateri so zelo pozitivni in zavzeti za delo z menoj.
2. Se boste stari gardi igralcev res že letos odrekli?
Veseli me to vprašanje, ja vaša predvidevanja so kar pravilna , večina starejših igralcev bo zapustila vrste kluba predvsem zato ker imam rad nogomet, ki je atraktiven, hiter kar pa starejši igralci ne morejo prikazovat vso sezono tekmo za tekmo, zato bodo odšli v klube kateri bodo pripravljeni na njihove usluge.
3. Kakšne bodo okrepitve, obetavni igralci ali preverjene zvezde?
Prišlo bo oboje, nekaj nepoznanih mladeničev nekaj pa igralcev ki igrajo nekatere ključne vloge v svojih klubih.
4. Kakšna bo usoda Fernanda Torresa ob vašem vodstvu Chelseaja?
Z njim bom imel najprej pogovor na štiri oči, da se pomenima kako pa kaj, več trenutno ne morem povedati ker nevem kako se bo zgodba odvila.
5. Ali res nameravate v roku 4-5 let zgraditi nov stadion, ki bo sprejel več gledalcev?
Definitivno, to sva z Romanom tudiže govorila in zelo verjetno, da bo klub igral na novem stadionu že prej kot čez štiri leta.
Krajnc tudi objavil ime njegovega asistenta in to je Rafa Benirez nekdanji manager Liverpoola.Znane tudi pripravljalne tekme:
9.7 Vitesse
11.7 Napoli
13.7 Inter
15.7 Vicenza
18.7 Port Vale
20.7 Olympique Lyon
24.7 Parma v sklopu prijatelskega turnirja na Stamford Bridge
25.7 z zmagovalcem tekme med Maritimo in Valencio
29.7 Charlton

Odhodi "starcev" so se že začeli
Danes so odšli iz kluba Angleža Ross Turnbull kateri je odšel v Stoke City za milijon evrov in namestnik kapetana Frank Lampard, ki je odšel za 25 milijonov evrov v Manchester City.Klub pa zapušča Fernando Torres, z katerim nov manager očitno ni bil pripravljen čakat na njegovo strelsko formo in ga je prodal v Torinu in sicer k Juventusu za kar 36 miljonov, kar dokazuje da Torresa še vendarle nemoremo kar tako odpisati iz nogometa na visoki ravni.
Žrtev novega managerja, ki raje goji igro z mladimi igralci