THE BEST STORY EVER TOLD!
O KLUBU
Sporting Clube de Portugal ali na krajše Sporting, je klub iz glavnega mesta Portugalske - Lizbone. Klub je bil ustanovljen leta 1906, ustanovili
pa so ga nezadovoljni igralci in funkcionarji, ki so zapustili Benfico. Klub igra v prvi portugalski ligi katero je osvojil 18-krat vendar je še vedno
v senci Benfice in Porta. Najboljša leta tega kluba so bila štirideseta in pedeseta kajti takrat so osvojili veliki del teh lovorik. Do leta 1960. so
osvojili šestnajst najvažnejših lovorik. Kljub temu, da je to klub, ki ne osvaja veliko (zadnja lovorika je bil Portugalski supercup - 2008) pa je
to klub, ki ima veliko zgodovino in ob Ajaxu ter Barceloni najboljšo šolo nogometa. Naredili so velike zvezde kot so Paulo Futre, Luis Figo ter
Cristiano Ronaldo ter še mnoge druge. Ob najboljši nogometni šoli pa imajo tudi enega najlepših stadionov na svetu:Estadio Jose Alvalade na
katerega gre 50.049 gledalcev.

PREDSTAVITEV EKIPE:
Kot sem že dejal v predstavitvi kluba ima Sporting Clube de Portugal eno izmed najboljših nogometnih šol na svetu. In zato ne čudi, da imajo zelo
talentirano ekipo. Pa začnimo:
VRATAR:
Pri Sportingu vratar nikoli ni bil pod vprašajem. Lahko trdim, da je Rui Patricio zame eden najboljših vratarjev na igri pa tudi v realnosti ni slab.
Ima tudi soldino zamenjavo zanj. To je Marcelo Boeck.
OBRAMBA:
Obramba Sportinga predstavlja to kar želi vsak igralec FM-ja imeti v svoji ekipi. Predstavlja mešanico izkušenj in mladosti. Na štoperskih položajih
sta Khalid Boulahrouz, ki bo lahko še nekaj let igral na kvalitetnem nivoju ter Xandao, ki je na posoji iz Deportivo Brasila. Na levem boku igra mlad
Argentinec, Marco Rojo, ki ima 22 let, na desnem pa 20-letni Cedric Soares. Zamenjave na bokih? Tukaj so Joaozinho, Goncalves in Lopez.
VEZNA VRSTA:
To kar sem si vedno želel in to kar nisem imel pri Romi. Izjemno močna vezna linija, ki ima tudi odlične igralce na klopi. Ta ekipa je "rojena," da igra
po sistemu 4-2-3-1 prav zaradi vezne linije. V osrčju sredine lahko igrata razbijač Fabian Rinaudo ter "rezervni" playmeaker Stijn Schaars. Zakaj rezervni?
Zato, ker vlogo glavnega playmeakerja prevzema igralec na položaju AMC-ja. To je Andre Martins. Na krilih imamo dva odlična igralca. Zakaria Labyad,
ki ima le 19 let ter Španec, Diego Capel. Ko sem že omenil odlično klop naj povem kdo naj bi sedel na njej: Jefferen, Adrien, Carrillo in odlični Viola.
NAPAD:
Tudi napad je zelo močan. Tukaj imamo izjemno močno izbiro. Da v vezni vrsti na klopi sedita Andre Carrillo in Valentin Viola sem že omenil. Imata pa
tudi eno prednost. Lahko igrata tudi v napadu kjer pa naj bi kraljeval Ricky van Wolfswinkel, 23-letni nizozemec, ki je v Sporting prišel preko Utrechta.
Iz ozadja pa bo na sceno prihajal tudi 19-letni Čilenec, Diego Rubio.
Pa igralci, ki bi lahko mladinsko ligo presegli v članski ekipi pa še ne bi bilo prostora za njih? Sporting Lisboa ima rešitev tudi za to! Namreč v Ligi Zon
Sarges ali Portugalski Premier League ima kar štiri povezane kluba h katerim lahko gredo igralci na posojo. To so: Academica, Estoril, Olhanense ter
Vit. Steubal. Ena izmed rešitev za te igralce pa je tudi Belgijski Cercle Brugge.

Od Boulahrouza se največ pričakuje!
ZAKAJ SPLOH IGRATI S SPROTINGOM?
Igranje s Sportingom bi moralo biti užitek za vsakega igralca Football Managerja. To je klub, ki je skozi svojo zgodbo imel vzpone in padce, klub v katrem
je veliko, veliko potenciala za napredek in klub, ki ima zelo lep stadion - enega izmed lepših na svetu. Pogoji za trening članske ekipe ter mladih igralcev
so izjemni. Pa tudi finance so dobre. Ker je to klub, ki je naredil legende kot so Luis Figo, Cristiano Ronaldo, Nani. To so igralci, ki so v svojih letih vsaki
generaciji Sportinga nekaj dali - nekaj naredili. Res je, niso osvajali naslovov a so kot igralci tega kluba prišli v večje klube, v reprezetanco. To so igralci,
ki za Sporting niso igrali dolgo a so v tem kratkem času postali zvezde kluba. Še dodaten razlog: ker je narejen temelj za uspeh. V Sportingu ni težko dobiti
močne ekipe, ki bi lahko do leta 2015, mogoče kakšno leto kasneje osvojila tudi Ligo prvakov. Tukaj so mladi talenti Labyad, Rubio, Soares, Bruma, Martins,
Rojo, Adrien ter nekaj izkušenih igralcev.

Cristiano Ronaldo, Figo in Nani so se odlično prodali - kdo je naslednji?
MOJA VIZIJA S TEM KLUBOM:
Meni je vizija povsem jasna, jasna pa vam bo postala tudi po tem, ko vam povem katere lige sem izbral oz. katere države so v databaseju. Južna Afrika,
Austrija, Anglija, Španija, Francija, Švica, Nemčija, Italija, Hrvaška, Nizozemska, Norveška, Danska pa tudi v Sloveniji se lahko najde kakšen talent, ki
bi lahko zaigral za Sporting. Ko smo že pri talentih: seveda nisem v igro pozabil vključiti Mehike, Argentine, Čileja, Peruja, Brazilije, Urugvaja in Kolumbije.
Torej: moja vizija je v klub pripeljati mlade talente, ki se bodo v Sportingu razvili in se potem prodali za veliki denar. Da, filozofija bo podobna Portovi le
da bom jaz dal priložnost tudi talentom, ki so doma v Evropi. Praktično jih bo scoutska služba iskala po celem svetu. Seveda pa bom skušal osvojiti čimveč
lovorik. Se vam zdi ta vizija zanimiva? Upam, da.
Iskanje talentov po celem svetu!
ZAKLJUČEK UVODA:
S Sportingom na naših forumih še ni bilo veliko zgodb kar pomeni: klub še ni zlajnan. Upam, da sem vam v tem drugačnem uvodu znal razložiti kaj želim s
klubom, kaj lahko pričakujete od zgodbe. Ste videli na začetku naslov "The best story ever told?" Ne, ta naslov ni bil napisan zaradi tega, ker nisem vedel
kaj naj napišem pač pa, ker si res želim, da bi bila to najboljša zgodba, ki ste jih kadarkoli videli. Pa prijetno branje zgodbe Vam želim!