tomjaz napisal/-a:
Jaz nisem napisal, da se iz Maribora ne zaslužijo vpoklica, ker imajo nekaj kvalitetnih igralcev(Mezga, Cvija, Rajčevič, Viler) ampak Kramar ne igra 2. poljski ligi, ampak v 1. ligi, plus da je igral v 1. ligi v Muri, in igral v EL, ker vemo da je Mura odigrala odlično, tako da je dober igralec, on si je zaslužil odličnimi igrami doma in nato je odšel v tujino, ampak res, da bo prej dobil vpoklic v mlado do 21 let.

Oprosti, ker citiram tako dolgo po tem postu, ampak sem premalo gor da bi sledil vsemu
Ni letelo na Kramarja, pač pa na enega izmed bratov Struna, ki je prejšnjo sezono v 2. poljski ligi zbral okrog 15 nastopov, pa je bil stalni reprezentant, čeprav je sedel.
Sam osebno sem mnenja, da bi morali veliko več poudarka dati na fante, ki so v domači ligi, govorim o teh igralcih, ki so ponavadi na reprezentančnih akcijah na klopi, ker kot sem že omenjal so tam igralci tipa Ilić, Matić, Kelhar, Radosavljević, vse pohvale tem igralcem, ampak dajmo se ozret južneje, kjer jim rata vselej nekoga proizvest bolje kot nam in fantje igrajo v izbrani vrsti pri 17, 18ih letih. Mi imamo za obetavnega in bodočega nosilca Lazarević Dejana ki je star, ljudje božji, 23 let!
Zakaj? Ker ne upamo dat Birse ali Kirma na klop, ko nista v formi (čeprav je Kirm bil eden boljših pod Slavetom - ni bilo težko - Birsa pa je zadnjo tekmo ali dve odigral zelo korektno), kamoli na prijateljskih tekmah, kjer se gremo mi "uigravanje" z Radotom, Šulerjem in Ilićem.
Sem prepričan, da če bi bil Kranjc Luka Hrvat, bi že imel nastop ali dva za izbrano vrsto. Tako pač je, zato pa fantje sledijo logični poti - reprezentanco ti prinese tujina, grejo v povprečen evropski klub na nivoju Rudar Velenja, kjer valda, prvič, ne bojo napredovali kot so morda Iličić, Kurtić, upajmo Lazarević, Krhin, ki nabirajo nastope v Serie A, drugič, morajo biti tam za spremembo od naše lige, toliko boljši od domačih, sicer te preprosto skenslajo. To pa se zna hitro zgoditi da ob spremembi okolja zapadeš v krizo, slab nastop, dva, trije in že si na tribuni, od kamor te pot vodi samo še lahko v 2. grško ali izraelsko ligo ali pa nazaj domov. In potem se tolažiš, češ, poskušal sem, medtem ko Mertelj in Cvijanović igrata v vezi kluba, ki se je kosal z Laziem, Tottenhamom, itd., pa ne povohata reprezentančne igre niti od blizu.