3. SNL – Center 2018/19

Zaklenjeno
georg

Re: 3. SNL – Center 2015/16

Odgovor Napisal/-a georg » 17. Jul 2015 10:25

ebutaljib napisal/-a:V glavnem, NZS je dala ven "uradni" seznam 1. julija, medtem ko so recimo na MNZ Maribor (ki vodi 3. SNL sever) istega dne dali gor komaj prijavnico za 3. SNL sever :)

Kako potem nima veze, če je prijavnica za 3. ligo komaj na voljo isti dan ko je zunaj že uradni seznam? Kaj se klubi morajo prijaviti dvakrat? :|
Še enkrat. Vsi klubi vseh 3.SNL-jev gredo skozi sistem licenciranja pri NZS, ki je bil za obstoječe tretjeligaše do takrat že opravljen. Zmagovalci MNZ lig (MNZ Gorenjska, RLL za 3.SNL center) gredo skozi izredni licenčni postopek (no letos so bili tu še drugo in tretje uvrščeni v teh ligah). Velja za vse 3.SNL. Vse to pa neposredno vodi NZS, ki direktno kontakrira klube.

V novicah na strani MNZ Maribor, pa iz 01.07.15 najdem le vabilo na žreb 3.SNL Sever??

ebutaljib

Odgovor Napisal/-a ebutaljib » 17. Jul 2015 15:32

To mi je jasno da NZS vodi licenciranje in preverja ali klubi izpolnjujejo pogoje za igranje v tretji ligi, ampak če je bilo že vse jasno prej, zakaj so potem bile na MNZ Maribor in MNZ Murska Sobota prijavnice za 3. SNL Sever in 3. SNL vzhod?

Mimogrede, prijavnice so po izteku roka izbrisali zato jih več ne moreš najti. In ja 100% so bile prijavnice za 3. SNL in ne za MNZ lige.

Pa če so na NZS ugotovili da Bitnje ne izpolnjujejo pogojev za 3. SNL oz. si tja ne želijo, zakaj so jih potem dali na URADNI seznam? Če je nekaj uradno, potem je uradno, mar ne?

V glavnem, cel sistem mi sploh ni jasen :?

brco

Odgovor Napisal/-a brco » 17. Jul 2015 17:59

Svinjarija! V Kočevju pripravljajo pritožbo glede nove sestave lige. IO je potrdil sestavo z Bitnjami, ne pa z Žiri. Že dalj časa je znano, kot je tudi pisalo na portalu, da Bitnje ne želijo v 3.ligo. Pestro bo še dogajanje pred pričetkom lige. Vse skupaj pa meče slabo luč na NZS, ki ni jasno napisala pravil in se sedaj odvijajo mahinacije pri sestavi lige.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Klub: Železničar

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 19. Jul 2015 22:56

V bistvu kolikor sem jaz govoril so Bitnje sicer želele v 3.SNL, ampak jim manjka infrastruktura in mislimda tudi mladinske selekcije, na čemer pa ne mislijo delati, tako da so se nekako že vsi sprijaznili da jih ne bo, pa jih je potem NZS le dala na "uradni seznam", pojma nimam zakaj.

Zdaj pa so pač kar prosto uvedli Žiri, medtem ko Tabora 69, ki je dosegel povsem identičen rezultat (in to v močnejši ligi) niso niti kontaktirali. :nene:

Sicer podpiram pritožbo Kočevja, ampak realno pomoje ne morejo nič, ker, kot sem že rekel, v takkšnih primerih "sklepa IO NZS", ki vbistvu lahko sklene karkoli.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

brco

Odgovor Napisal/-a brco » 20. Jul 2015 12:49

Viator&Vektor napisal/-a:V bistvu kolikor sem jaz govoril so Bitnje sicer želele v 3.SNL, ampak jim manjka infrastruktura in mislimda tudi mladinske selekcije, na čemer pa ne mislijo delati, tako da so se nekako že vsi sprijaznili da jih ne bo, pa jih je potem NZS le dala na "uradni seznam", pojma nimam zakaj.

Zdaj pa so pač kar prosto uvedli Žiri, medtem ko Tabora 69, ki je dosegel povsem identičen rezultat (in to v močnejši ligi) niso niti kontaktirali. :nene:

Sicer podpiram pritožbo Kočevja, ampak realno pomoje ne morejo nič, ker, kot sem že rekel, v takkšnih primerih "sklepa IO NZS", ki vbistvu lahko sklene karkoli.
Tudi pomoje ne bo z pritožbo nič novega. Je pa na mestu in morda bo tudi širša javnost in ne samo na tem portalu izvedela o kiksih NZS, ki se dogajajo že kar pogosto.
Ja, IO je odločal o popolnitvi centra in odločil, kot pač je. Ampak IO ni odločal o tem, ko so Bitnje odstopile, da napreduje 3.uvrščeni MNZ Gorenjska. A v pravilniku je napisano, da o popolnitvi oz. vsem, kar ni napisano, odloča IO NZS. Kdo-če se ni naknado po odstopu Bitenj IO sestal, je potem odločil, da napredujejo Žiri? Ali kje v pravilniku piše, da odloča o tem kdo drug kot IO???

ebutaljib

Odgovor Napisal/-a ebutaljib » 20. Jul 2015 20:26

Morda je bil sklep da napredujeta dve ekipi iz MNZ Kranj in dve iz MNZ Ljubljana, kar bi bilo logično.

Mislim da se tu nima kaj kdo za bunit, ne Tabor 69 (argumenta da je ena liga močnejša od druge ne priznavam, dokler to ni dokazano na igrišču :) ) ne Kočevje (pristali so na mestu, ki pač vodi v nižjo ligo - to da so izredno izpadle še Radomlje B ne spremeni ničesar).

Če bi jaz imel možnost odločanja bi nardil popolnoma enako - 4 prosta mesta, torej po 2 iz vsake MNZ lige (pač se gre dol po lestvici dokler se ne najde dveh, ki izpolnjujejta pogoje za 3. SNL)

Ga pa pri NZS na veliko sračkajo s temi pravilniki. Tudi v najnovejšem
http://www.nzs.si/resources/files/doc/d ... stopis.pdf

Prvo kot prvo že verzije ne pašejo skupaj, na začetku piše da je to v3.1, pri vsaki strani spodaj pa piše v3.0. Potem pri 2. ligi še vedno piše:
Iz 2. SNL v ustrezno 3. SNL (Zahod ali Vzhod) neposredno izpadeta 9. in 10. uvrščena ekipa. :roll:

Pri 3. SNL Sever še vedno piše, češ da izpadeta 13. in 14. ekipa v resnici pa načeloma morajo izpast 3
itd.
itd.

V glavnem, zelo malomarno spisano vse skupaj.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 20. Jul 2015 23:48

ebutaljib napisal/-a:Morda je bil sklep da napredujeta dve ekipi iz MNZ Kranj in dve iz MNZ Ljubljana, kar bi bilo logično.

Mislim da se tu nima kaj kdo za bunit, ne Tabor 69 (argumenta da je ena liga močnejša od druge ne priznavam, dokler to ni dokazano na igrišču :) ) ne Kočevje (pristali so na mestu, ki pač vodi v nižjo ligo - to da so izredno izpadle še Radomlje B ne spremeni ničesar).
...
Pa naj igrajo kvalifikacije in dokažejo na igrišču. Jaz mislim, da Tabor premaga Žiri, v vsakem primeru pa samo trdim, da sta oba kluba dosegla enak rezultat, pri čemer bi Tabor ob treh dodatnih kolih lahko morda še celo boljšega. Napredovanje imata zagotovljeno le en iz LJ (Bravo) in en iz KR (Jesenice), vse ostalo je stvar dogovorov in nikakor ne sodi v področje "logičnega". Pomoje bi morali gledati kvaliteto in ne neko reginalno pozicioniranost, ker čene lahko uguramo tudi Logatec, da predstavlja Notranjsko. Po tvoje bi imel prednost pred Taborom tudi Bohinj, če bi se vsi ostali odpovedali, kar je pomoje "totalno nelogično".
Poelg tega naj spomnim, da je bila dosedanja praksa ravno obratna, saj so ob izstopih višjeuvrčščenih klubov vselej v ligi puščali 13. uvrščeni klub, Rakičan predlani, Bistrica predpredlani itd. in niso iskali nekega novega nižjeligaša.

brco

Odgovor Napisal/-a brco » 21. Jul 2015 08:05

Viator&Vektor napisal/-a:
ebutaljib napisal/-a:Morda je bil sklep da napredujeta dve ekipi iz MNZ Kranj in dve iz MNZ Ljubljana, kar bi bilo logično.

...
Pa naj igrajo kvalifikacije in dokažejo na igrišču. Jaz mislim, da Tabor premaga Žiri, v vsakem primeru pa samo trdim, da sta oba kluba dosegla enak rezultat, pri čemer bi Tabor ob treh dodatnih kolih lahko morda še celo boljšega. Napredovanje imata zagotovljeno le en iz LJ (Bravo) in en iz KR (Jesenice), vse ostalo je stvar dogovorov in nikakor ne sodi v področje "logičnega". Pomoje bi morali gledati kvaliteto in ne neko reginalno pozicioniranost, ker čene lahko uguramo tudi Logatec, da predstavlja Notranjsko. Po tvoje bi imel prednost pred Taborom tudi Bohinj, če bi se vsi ostali odpovedali, kar je pomoje "totalno nelogično".
Poelg tega naj spomnim, da je bila dosedanja praksa ravno obratna, saj so ob izstopih višjeuvrčščenih klubov vselej v ligi puščali 13. uvrščeni klub, Rakičan predlani, Bistrica predpredlani itd. in niso iskali nekega novega nižjeligaša.
Viator&Vektor :gor:

georg

Odgovor Napisal/-a georg » 21. Jul 2015 08:58

Vse izhaja iz nenapisanih pravil.

Poleg tega imam občutek, da je licenciranje za 3.SNL letos zamujalo za vsaj dva tedna.
Mislim da mora IO NZS to čimprej popraviti, tako v prihodnje ne bo dvomov, klubi pa bodo vedeli za kaj tekmujejo.

brco

Odgovor Napisal/-a brco » 21. Jul 2015 12:12

georg napisal/-a:Vse izhaja iz nenapisanih pravil.

Poleg tega imam občutek, da je licenciranje za 3.SNL letos zamujalo za vsaj dva tedna.
Mislim da mora IO NZS to čimprej popraviti, tako v prihodnje ne bo dvomov, klubi pa bodo vedeli za kaj tekmujejo.
Nenapisana pravila, ki se "pišejo" med prvenstvom oz. še huje, po prvenstvu za preteklo sezono. Začelo se je z formiranjem 4 3.lig, ko so izdali sklep spomladi (med tekmovalno sezono-morali bi pred pričetkom).
Prosim da mi nekdo razloži (verjetno je že bilo govora), ali je prvenstvo, kjer je odigranih 19 od 22 kol regularno? Zanima me, ker je bilo govora med zapletom z sodniki, da ne bo.

ebutaljib

Odgovor Napisal/-a ebutaljib » 21. Jul 2015 15:58

Viator&Vektor napisal/-a:Napredovanje imata zagotovljeno le en iz LJ (Bravo) in en iz KR (Jesenice),...
Malo si nekonsistenten, ker potemtakem tudi Jesenice nimajo zagotovljenega mesta in bi morale igrati playoff z Brinjem (če bi bili samo 2 prosti mesti za 3.SNL Center). Pa recimo tudi Drava ne bi smela igrati playoffa za 2. SNL :D (kako bi sploh razrešil to zadevo v tem primeru?)

Ti praviš da je važno izključno mesto na katerem je klub končal, jaz pa pravim da se tisti klubi ki ne morejo/ne želijo napredovati preprosto ignorirajo pri končnem vrstnem redu. Na tak način je Drava bila "prva", ravno tako Jesenice, Žiri so bili "drugi" itd. - in tako je vse OK :mrgreen:

Za Kočevje pa ne vem zakaj bi moralo biti nagrajeno in se izognit izpadu, samo zaradi tega ker je pač Radomlje izpadlo iz prve lige. Nimam pojma :gliha:
Po moje je stvar čist vredu rešena, je pa res da bi moralo biti to znano vnaprej. Se dajo vsi ti primeri lepo v pravilnik spravit, ne pa to skropucalo od NZS-ja.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 22. Jul 2015 03:01

Ma ne, eden ma zagotovljeno mesto, tak je po pravilih, vsaj bilo je dokler sta bili dve ligi vzhod-zahod. Evo za vzhod:
Prvouvrščena ekipa 1. MNL-člani si pridobi pravico napredovanja v 3.SNL-vzhod v skladu s Sklepi za tekmovanja v
organizaciji NZS v članski kategoriji. V kolikor se prvouvrščena ekipa odreče navedeni pravici, se ta možnost ponudi
drugouvrščeni oz. tretjeuvrščeni ekipi po razvrstitvi na lestvici.
Torej klubi ki so si pridobili pravico do 3.SNL:
Bled
Bravo
Ilirija
Ivančna Gorica
Jesenice
Jezero Medvode
Kolpa
Komenda
Lesce
Rudar Trbovlje
Sava Kranj
Zagorje

Ostaneta dve prosti mesti (zaradi izpada Kalcerja in napredovanja Zarice), tu dalje pa pravil več ni in od tu dalje bi se pomoje morali šteti samo še mesto. Dosedanja praksa je bila kot sem že rekel taka, da se je v ligo puščalo trinajstouvrščenega, to bi bilo Kočevje, ni pa seveda to nujno. Od nižjeligašev pa so prve na vrsti Brinje (ki tudi so napredovale), potem pa šele prideta Tabor in Žiri. Tako vsaj jaz vidim zadevo, se pa strinjam, da bi morali vse to spraviti v pravila.

ebutaljib

Odgovor Napisal/-a ebutaljib » 22. Jul 2015 09:39

Še vedno "diskriminiraš" :)
Ker je en klub odpovedal so Jesenice "prave", ampak Žiri so pa "manj vredni" od Brinj ker je en klub odpovedal :nene:

Kakorkoli, "ta glavni" so se odločili kot so se - po moje pravilno, po tvoje napačno - naj raje spišejo en dober pravilnik, kjer bi se takoj vedelo kako in kaj.

brco

Odgovor Napisal/-a brco » 22. Jul 2015 11:14

Se strinjam z tvojimi komentarji Viator. Letos so naredili po svoje in kontra od omenjenega ali pa preteklih let. Ebutaljib, kakor razumem bi po tvojem lahko napredoval tudi 10-uvrščeni v MNZ, če bi se ostali odpovedali. In potem bi bile spet debate o nekakovostni 3.ligi.
Razumel bi, da napredujeta 1 in 2 iz MNZ (čeprav tudi to ni v pravilniku). Da pa napreduje 3, čeprav se je 1 premislil pa ne morem. Ponovno: že dalj časa je znano, da Bitnje ne želijo višje. Ali si je nekdo s tem, ko je rinil Bitnje kupoval čas in "zavajal" IO...to pa je spet zgodba zase. Nelogično mi je namreč, da si nek klub potem, ko objavi, da bo šel ligo višje premisli v 2-3 tednih. Vsi pa vemo, da če nima pogojev za 3. ligo jih tudi v 1 mesecu ne bo imel.
Licenciranje pa je itak...!!!???

ebutaljib

Odgovor Napisal/-a ebutaljib » 22. Jul 2015 11:29

brco napisal/-a:Ebutaljib, kakor razumem bi po tvojem lahko napredoval tudi 10-uvrščeni v MNZ, če bi se ostali odpovedali.
Zato je pa pravilnik, da se to napiše. Recimo MNZ Lendava ima v pravilniku:

"V kolikor prvak 2.MNL-člani ne želi napredovati oz. ne izpolnjuje pogoje za napredovanje, se ta možnost ponudi drugouvrščeni oz. tretjeuvrščeni ekipi po razvrstitvi, v kolikor le-ti izpolnjujeta pogoje za napredovanje. V kolikor tudi drugouvrščena oz. tretjeuvrščena ekipa ne želita napredovati oz. ne izpolnjujeta pogojev, v 1.MNL-člani iz 2.MNL-člani ne napreduje nihče, 8. uvrščena ekipa 1.MNL-člani pa v tem primeru ostane član 1.MNL-člani."

In je zadeva jasna. Mimogrede, to se je ravno zgodilo letos - nihče ni napredoval iz 2.MNL in nihče ni izpadel iz 1.MNL.

savinja

Odgovor Napisal/-a savinja » 22. Jul 2015 11:36

Lanska širitev tretjih lig je bila zgrešena. Že za dve ligi se ni moglo nabrati zadostno število klubov (izstopi in izključitve sredi sezone na zahodu), zdaj pa ...
Če imajo za napredovanje določeno število mest posamezne MNZ lige, potem naj jih zapolnijo njihovi klubi. Očitno na NZS v pravilnikih nimajo naštudiranih vseh možnosti. Recimo, zaplet pred dvema sezonama v Štajerski ligi.
Po drugi strani je nelogično, da se lahko napreduje z nekaj neodigranimi koli (recimo, da bi drugouvrščeni klub moral igrati še proti prvaku, tretjemu, četrtemu in petemu, tretjemu pa s piko zaostanka manjkajo tekme proti zadnjemu, predzadnjemu itd).
Dobro, da je iz severa izpadel Šenjtur. Edini, ki je premagal Maribor B in da "neregularna" tekma ni odločila o obstanku. Če MB B ne more napredovati, potem naj igra izven konkurence.

georg

Odgovor Napisal/-a georg » 22. Jul 2015 13:15

savinja napisal/-a:Lanska širitev tretjih lig je bila zgrešena. Že za dve ligi se ni moglo nabrati zadostno število klubov (izstopi in izključitve sredi sezone na zahodu), zdaj pa ...
Sama širitev 3. lig se mi zdi pravilna. Tukaj je problem, ker ostale zadeve niso ustrezno prilagojene.

Recimo 2. liga bi se morala povečati, stroški sojenja bi morali biti blizu nivoja MNZ lig, mogoče bi se morali še bolj spremeniti licenčni pogoji, pa še kaj bi se našlo.

Glede števila ekip je bil prejšni sistem boljši 28 ekip se je borilo za dve mesti v 10 članski 2 ligi. Sedaj razmerje 52 : 10, kar se tudi meni zdi neprimerno.

Imamo pa sedaj več lokalnih derbijev, ki tudi na tem nivoju pritegnejo kar precej gledalcev. Recimo Zagorje-Trbovlje, Vipava-Ajdovščina, Bilje-Brda, Brinje Grosuplje-Ivančna Gorica. Pa na vzhodu je tudi podobno.

Sem bil v predprejšni sezoni na nekaj tretjeligaških tekmah, pa nas je bilo 10 gledalcev na tekmi. Npr Brda-Kolpa sigurno ne pritegne toliko gledalcev, kot bi recimo Kolpa-Bela krajina. Pa Trbovlje in Zagorje sta najlepši primer.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 22. Jul 2015 14:06

ebutaljib napisal/-a:Še vedno "diskriminiraš" :)
Ker je en klub odpovedal so Jesenice "prave", ampak Žiri so pa "manj vredni" od Brinj ker je en klub odpovedal :nene:

Kakorkoli, "ta glavni" so se odločili kot so se - po moje pravilno, po tvoje napačno - naj raje spišejo en dober pravilnik, kjer bi se takoj vedelo kako in kaj.
Ne dikriminiram, samo ločujem med regularnim napredovanjem (po en iz vsake MNZ), ki je opredeljeno s pravili, ter med popolnjevanjem dodatnih prostih mest, ki ni opredeljeno in bi moralo biti. Pri slednjem je po mojem mnenju treba upoštevati rezultat. Se pa vsi strinjamo, da je za naslednjo sezono treba takšne primere jasno definirati.

Objektivno je situacija taka:
Kočevje je doseglo 13. mesto v 3.SNL in si ni zagotovilo obstanka.
Brinje so dosegle 2. mesto v MNZ LJ in si niso zagotovile napredovanja.
Žiri so dosegle 3. mesto v MNZG KR in si niso zagotovile napredovanja.
Tabor 69 je dosegel 3. mesto v MNZ LJ in si ni zagotovil napredovanja.

Tu je bilo treba potem izbrati dva kluba, kar pa je seveda povsem subjektivno. Plus seveda (kar smo že rekli) za ljubljansko ligo sploh ne vemo, kdo bi bil drugi, če bi se dejansko odigralo vseh 22 kol (Tabor je imel še domače tekmo z Brinjami).

georg

Odgovor Napisal/-a georg » 23. Jul 2015 00:08

Viator&Vektor napisal/-a:
ebutaljib napisal/-a:Še vedno "diskriminiraš" :)

Ne dikriminiram, samo ločujem med regularnim napredovanjem (po en iz vsake MNZ), ki je opredeljeno s pravili, ter med popolnjevanjem dodatnih prostih mest, ki ni opredeljeno in bi moralo biti. Pri slednjem je po mojem mnenju treba upoštevati rezultat. Se pa vsi strinjamo, da je za naslednjo sezono treba takšne primere jasno definirati.
Viator&Vektor, vseeno malo "diskriminiraš", ker sicer bi zapisal tudi:

Jesenice so dosegle 2. mesto v MNZG KR in si niso zagotovile napredovanja.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 23. Jul 2015 01:16

Ne, sej ravno to je fora, pravico do napredovanja ima en predstavnik MNZG Kranj, to je ponavadi prvak, ampak če se ta odpove, se pravica prenese do naslednjega, kot je razloženo v citatu zgoraj.
- ekipe uvrščene od 2. do 12. mesta v preteklem TL = 11 minus Kalcer = 10
- izpadle ekipe iz 2. SNL = 0
- prvak Gorenjske lige* = 1
- prvak Ljubljanske lige = 1

*To spada v domeno MNZ, kjer velja "v kolikor se prvouvrščena ekipa odreče navedeni pravici, se ta možnost ponudi drugouvrščeni..." oziroma nekaj podobnega. To imajo opredeljeno vsi MNZ-ji, zgornji cictat je iz MNZ Lendava, podobno velja tudi v MNZ Ljubljana: "Če se prvak odreče pravici do sodelovanja v kandidiranju za prehod v višji tekmovalni rang, se za tak prehod lahko potegujejo ekipe uvrščene za prvakom, največ do 4. mesta..." Problem je, da MNZG Kranj na internetu sploh nima objavljenih propozicij za svoje lige, ampak tudi tam velja nekaj podobnega kot povsod drugje. NZS-ju je načeloma vseeno koga jim MNZ predlaga kot svojega "prvaka" oziroma predstavnika, važno je da dobijo en klub. Je pa seveda kot povsod tudi tu pravilnik nerodno definiran.

Medtem ko pozicije ostalih ekip (Kočevje, Brinje, Tabor...) sploh niso omenjene v nobenem pravilniku. Dodatno popolnjevanje tako spada v domeno NZS-ja.

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti