3. SNL – Center 2018/19

Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Klub: Železničar

Re: 3. SNL – Center 2014/15

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 05. Dec 2014 23:02

Ma nič ne bo zrihtu, zajebavam se. Pač Tone Hrovatič se nekaj štuli okrog Ilirije zadnje čase. Mene osebno niso presenetili. Sem pa malo več pričakoval od Zasavcev v tej smešni ligi, medtem ko Ivančani itak niso neki resni in jim je ta liga plafon. Škoda, ker se je Medvodčanom podrlo vse skupaj, ker z lansko ekipo bi se lahko borili tudi za drugo/tretje mesto. Ostali pa tak niso omembe vredni.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Uporabniški avatar
zmaj
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a zmaj » 06. Dec 2014 00:02

Heheh tone je svoje v trbovljah opravil z odliko :) na koncu se steje samo izid :) ma sj zasavci dobr opravljamo... oboji smo v vrhu... jst sm zarico gledal samo eno tekmo in me ni impresionirala se vec razocarala me je... ilirija me je po igri presenetila.. ostali so bolj li la.. ves v cem je problem zasavja oz rudarja in zagorja.. premajhen bazen igralcev... ce bi ble vsaj sluzbe pa da fantje nebi bli odvisni se od tega prihodka bi bla to cist druga zgodba..

Uporabniški avatar
Dr.axler
Klub: FC ARSENAL

Odgovor Napisal/-a Dr.axler » 06. Dec 2014 08:14

Viator&Vektor napisal/-a:Ma nič ne bo zrihtu, zajebavam se. Pač Tone Hrovatič se nekaj štuli okrog Ilirije zadnje čase. Mene osebno niso presenetili. Sem pa malo več pričakoval od Zasavcev v tej smešni ligi, medtem ko Ivančani itak niso neki resni in jim je ta liga plafon. Škoda, ker se je Medvodčanom podrlo vse skupaj, ker z lansko ekipo bi se lahko borili tudi za drugo/tretje mesto. Ostali pa tak niso omembe vredni.
Kaj pa je razlog za tako korenito spremembo v Medvodah?

Uporabniški avatar
Viator&Vektor

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 06. Dec 2014 09:54

Denar. Pač itak bi jim bilo karkoli drugega brezveze, ker napredovati tudi s tisto ekipo ne bi mogli, medtem ko ob gorenjskih novincih izpasti tako ali tako ne morejo. Saj to je (povsem pričakovano) naredila večina klubov po vseh štirih ligah, pač tistih, katerih osnovni cilj je bilj zgolj obstanek, samo v Medvodah so pač to izvedli najbolj drastično. Zaradi vsega skupaj pa je seveda močno padla kvaliteta lig.

knap

Odgovor Napisal/-a knap » 06. Dec 2014 10:24

Tone je v Trbovljah imel srečo, da je bilo takrat še dovolj sredstev na voljo, ki so se namenila za nogomet, z edinim ciljem uvrstitve v 3. ligo. Podpora s strani župana je bila, tudi s strani gospodarstva dovolj velika. Če pa bi klub nadaljeval po tej poti, pa bi danes igral v 5. ligi ali pa članske ekipe v Trbovljah sploh ne bi bilo. Ker to ni bila realnost, ampak iluzija. Na žalost pa v Trbovljah ni gospodarstva, ki bi lahko servisiral vrhunski šport. Kot sem že enkrat napovedal, se z veliko hitrostjo bližajo časi, ko bodo v 2. in 3. ligah, ter nižjih ligah vsi igralci igrali zastonj, za veselje in strast do nogometa. Kdor pa bo želel od tega živeti, pa se bom moral odpraviti na avanturo v prvo ligo ali tujino. Taka je pač realnost nogometa v Sloveniji.

Tudi Zagorjani realno nimajo kaj iskati v 2. ligi, tako nam v tem trenutku ostane samo še Zasavski derbi, ki je res lep športni praznik v Zasavju.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 06. Dec 2014 11:37

knap napisal/-a:Kot sem že enkrat napovedal, se z veliko hitrostjo bližajo časi, ko bodo v 2. in 3. ligah, ter nižjih ligah vsi igralci igrali zastonj, za veselje in strast do nogometa. Kdor pa bo želel od tega živeti, pa se bom moral odpraviti na avanturo v prvo ligo ali tujino. Taka je pač realnost nogometa v Sloveniji.
Pa saj to bi bilo tudi edino normalno. Danes pa že vsak mulc misli, da bo živel od tega. Družba bi morala veliko bolje poskrbeti za službe in blagostanje, nogomet pa bi se moral igrati bolj iz veselja. Vsaj pomoje.

knap

Odgovor Napisal/-a knap » 06. Dec 2014 12:31

Pa saj to bi bilo tudi edino normalno. Danes pa že vsak mulc misli, da bo živel od tega. Družba bi morala veliko bolje poskrbeti za službe in blagostanje, nogomet pa bi se moral igrati bolj iz veselja. Vsaj pomoje.
Tako kot je že nekdaj pred davnimi časi bilo in prav je tako, zgodovina pa naj bi se itak ponavljala. :cast:

Uporabniški avatar
Dr.axler

Odgovor Napisal/-a Dr.axler » 06. Dec 2014 14:28

Za Radomlje B vem, da ne dobijo nič, ker so jim je prioriteta igralci I.lige, ki pa po rezultatih ne vem če si kaj zaslužijo. Za Medvode sem slišal, da prejmejo cca 150€ na mesec in to redno z nakazili na račun.

Uporabniški avatar
zmaj

Odgovor Napisal/-a zmaj » 06. Dec 2014 21:57

Stvar je v tem da se v nekaterih klubih trenira res 5x na teden in da bo potem ko bodo izginila placila tudi nivo treningov upadel... nihce ti nebo mogu ocitat ker si prisel 2x na trening.. posledicno bo padla kvaliteta lige... 2 ligo bi morali spremenit.. naredit nek format kjer lahko v drugi ligi igrajo samo igralci do 28 leta... oz. Ce si starejsi in je to tvoj maticni klub potem lahko igras 2 ligo.. ce ne.. 4.liga... 3 jo bi predelal samo za do 24 let... da fantje ki pridejo iz mladinskega staza igrajo ce ze nemorejo igrat visje lige.. :)

Uporabniški avatar
Viator&Vektor

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 06. Dec 2014 23:35

Ma, to je meni neumno. Glej, igraš z neko normalno ekipo višjo ligo in izpadeš in pol morš zaradi nekega takega pravila navozit neke nove u-24 igralce. Isto obratno, osvojit moraš nižjo ligo z mladimi in se potem med prestopnim rokom okrepiti s starejšimi, da boš konkurenčen v višji, namesto da bi starejšo ekipo že zdaj ugiraval za drugo-/prvoligaško sezono. Plus taki klubi so v neenakovredni poziciji za tekmovanje v pokalu. Portoroški sklepi so z u-24 al kolk je bilo naredili veliko slabega slo. nogometu (četudi so neki funkcionarji v pisarnah morda imeli dobre namene) in mislim da si tega ni želeti ponovno. Tudi vsi klubi, ki so takrat napredovali v 2. yu ligo (kjer ni bilo teh butasih pravil) so bili potem še precej slabši kot prej in zdaj bi bilo isto. Maš tudi zdajšnji primer druge HNL, kjer to pravilo forsiranja mladih pomoje ni prineslo ničesar pozitivnega in se klubi še težje odločajo za napredovanje. Pa že tako je razkorak med prvo in drugo ligo prevelik. Vsi klubi morajo biti v enakovrednem položaju, to kdo bo igral, pa mora biti interna zadeva kluba, če hočeš igraj z maldinci, če hočeš pa s tridesetletniki. Preveč se vsiljuje neke kriterije, igrajo naj mladi, igrajo naj Slovenci, igrajo naj najboljši, igrajo naj iz domačega kluba, igrajo naj najbolj blond in beli... pač ne, naj igra kdorkoli, kakršnakoli je pač politika kluba. (Jaz osebno, če bi vodil klub, bi dal igrati tiste, ki jim največ pomeni klubski grb, pa mi je vseeno a so Srbi, zanič, ali pa iz Maribora). Itak se bo vedno našel kdo, ki mu ne bo prav, ampak to ne sme biti stvar zveze. Zveza obstoji (in je bila ustanovljena) s strani (vseh) klubov in ne obratno, da klubi delujejo v skaldu z nekimi "višjimi" interesi.

Sploh pa je problem sedanja mentaliteta, ki se je uveljavila z razvojem nogometnega trga, češ da obstajajo prvoligaški, drugoligaški itd. igralci in da imajo oz. morajo imeti vsaki določene specifikacije (pač produkti). Ne, obstajajo samo igralci enih in igralci drugih klubov, klubi pa so tisti, ki menjajo rang tekmovanja. Folk se pritožuje, da se v lokalnih okoljih naivjači ne poistovetijo s klubom. Mislite, da bo res kaj bolje, če bodo klubi zdaj vsako srzono znova formirali neke ekipe v skladu s pravili, ki jim jih bo takrat določila zveza?

Uporabniški avatar
Dr.axler

Odgovor Napisal/-a Dr.axler » 06. Dec 2014 23:58

Viator&Vektor, zanima me ali ima lahko klub eno ekipo v II. ligi in drugo pa v III.ligi,to me zanima predvsem zaradi Radomelj.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 07. Dec 2014 00:16

Radomlje so mi kar simpatične, ampak realno bodo pomoje letos izpadle(iz prve lige), tako da je tvoje vprašanje v bistvu zelo na mestu. Nazadnje (po sedaj veljavnih pravilnikih) je bilo rečeno da ne, prav tako prvoligaš ne more imeti ekipe v 2. ligi. Drugi člen pravilnika o tem je jasen:
2. člen
(1) Drugo člansko ekipo lahko oblikuje le klub, ki z veljavno licenco nastopa v 1. SNL.
(2) V primeru, da klub ne pridobi ali izgubi licenco za 1. SNL, pravica do druge članske ekipe
avtomatično preneha.
Ampak... glede na dosedanjo prakso ne izključujem možnosti, da kaj "pretolmačijo" oziroma sprejmejo neke dopolnitve ali karkoli (če slučajno niso tega že naredili). Predvsem zaradi MB, ne zaradi Radomelj. Dejstvo je, da če bi striktno brali ta pravila, potem Radomlje tudi lani ne bi smele tekmovati z B ekipo, ker nikjer ne piše, da se to nanaša zgolj na tekmovanja NZS, tako da... :?

Aja, še za MB:
4. člen
(1) Klubi 1.SNL lahko z drugo člansko ekipo nastopajo v 3. SNL ali tekmovanju nižjega ranga.
(2) V primeru, da druga članska ekipa osvoji mesto, ki prinaša napredovanje v višji rang
tekmovanja, ne more napredovati, če v tem primeru ne more več biti izpolnjen pogoj iz
prvega odstavka tega člena. Pravica napredovanja v tem primeru pripada naslednje uvrščeni
ekipi.

Uporabniški avatar
Dr.axler

Odgovor Napisal/-a Dr.axler » 07. Dec 2014 00:38

Ma ja vedel sem, da mora biti ena liga vmes a nisem bil čist prepričan. Žal mi je mladih igralcev iz druge ekipe, ki z igranjem napredujejo in so že kar solidna ekipa, bodo pa po koncu sezone verjetno višek.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 07. Dec 2014 13:45

Pa dobro, sej pravila so bila jasna vnaprej in se je vedelo kako bo, ker pač ni bilo realno pričakovati, da bo prva ekipa igrala SNL v nedogled. Mogoče še bolje, v tretji ligi bo igral en normalnen klub, v Radomljah pa bomo lahko hodili gledat drugo ligo na domači teren.

Uporabniški avatar
zmaj

Odgovor Napisal/-a zmaj » 08. Dec 2014 17:14

Uf zdej si pa sel viator v detajle :) jst sm dau samo svoje videnje in zalostno je da v drugi ligi igrajo nekateri "ati" nek mladinec pa na ta racun niti sanse ne dobi.. ker so v ozadju tega ata se drugi interesi :) no kot si sam napisal je kar nekaj argumentov ki nasprotujejo mojemu predlogu in lahko recem samo da imas prav :)

Uporabniški avatar
zmaj

Odgovor Napisal/-a zmaj » 03. Jan 2015 08:48

SREČNO NOVO LETO :)

knap

Odgovor Napisal/-a knap » 03. Jan 2015 13:59

Enako. ;) Čaka nas prelomno leto kar se nogometa v Zasavju tiče. V Trbovljah so v teh dneh poplačali vse obveznosti, v Zagorju ostaja odprtih še nekaj mesecev. Slaba situacija v obeh klubih, v prihodnje pa niti ne kaže nič kaj bolj obetavno.

Uporabniški avatar
zmaj

Odgovor Napisal/-a zmaj » 05. Jan 2015 16:21

V zasavju je tko da tle bo en klub moru "crknt" da bo drug igralsko popolnjen na vseh nivojih.. sploh clanska ekipa ce bi bila sestavljena iz teh dveh ekip bi za moje pojme lahko krojila vrh 2 lige .. z nekim popolnoma amaterskim pristopom.. potem bi se tudi mlajse selekcije prebile do 1 lige.. s tem bi se ustavil odhod mladih perspektivnih igralcev.. potem pa je to zgodba za kak vecji uspeh :)

Uporabniški avatar
Viator&Vektor

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 05. Jan 2015 21:54

Pomoje bota prej crknila oba, kot da se bo zgodilo kaj takega.

Nasploh ljudje pomoje preveč pričakujejo od takšnih združitev. Govrim na splošno, recimo imaš dva kluba, ki imata vsak 11 povprečnih igralcev, jih združiš in dobiš 22 povprečnih igralcev, od katerih jih spet lahko igra samo 11, torej si praktićno na istem. Mladinski pogon v kraju, kejr bo deloval nov združen klub, mladini iz drugega kraja ne bo pomenil nič posebnega in bi se odhod v močnejše klube s tem še povečal (če že itak morajo drugam), ne zmanjšal. Sponzorji in opčina iz kraja, kjer ne bo več kluba, bodo težko v isti meri podpirali nov združen klub, velika večja verjetnost je, da ga ne bodo. Kar se tiče uprave, ta ne bo dobila dvakrat kvalitetnejšega kadra, ampak bo zaradi strujanja in konfliktov delovanje kvečjemu še slabše. Skratka, če združiš dva kluba ne dobiš dvakrat boljšega kluba, ampak predvsem en klub izgubiš, fuzbal ni matematika in vsi dosedanji primeri v Slo to potrjujejo. Ok, v Zasavju je letos specifičen primer, ko ma Rudar kao dobro obrambo, Zagorje pa napad, ampak to ni posledica tega, da obstajata dva nezdružena kluba, temveč slučaja, da so se določeni akterji nekaj osebno skregali, kar pa se že drugo leto lahko spremeni.

Te fantazije ob združitvah so iste kot tisto, da bo, če zmanjšamo število klubov v ligi, vsak klub lahko dobil več sponzorskega denarja. Torej, če naredimo ligo8, bodo sponzorji iz Novega mesta začeli financirati Gorico, ja seveda... :roll:

Edino kar bi lahko "pomagalo" kakšnemu klubu v tem zasavskem primeru je, da se načrtno enega od klubov določi za filialo drugemu. Sicer ne vem kdo bi pristal na kaj takega in zakaj, ker bi se s tem totalno za*ebal, kot dokazujejo številni primeri bodisi s tržnega zahoda, bodisi s planske zgodovine tukajšnjega prostora. Sam tega nikoli ne bi privoščil nikomur, ker (če malo moraliziram) se kaj hitro isto lahko zgodi tebi. Vse skupaj pa pomoje ni bistvo športa, četudi žal postaja realnost... Kao, če nas jebe zahod, pa zajebimo mi (naprimer) Zagorjane, mislim da je to zgrešeno razmišjanje, ki dolgoročno vodi samo še v večjo bedo. Če pa bo en od klubov crknil sam od sebe, pa žal (vsaj pomoje) tudi drugi ne bo imel nič od tega, taka je pač logika "dekoncentracije", lep primer Prekmurje.

knap

Odgovor Napisal/-a knap » 06. Jan 2015 07:37

Nasploh ljudje pomoje preveč pričakujejo od takšnih združitev. Govrim na splošno, recimo imaš dva kluba, ki imata vsak 11 povprečnih igralcev, jih združiš in dobiš 22 povprečnih igralcev, od katerih jih spet lahko igra samo 11, torej si praktićno na istem. Mladinski pogon v kraju, kejr bo deloval nov združen klub, mladini iz drugega kraja ne bo pomenil nič posebnega in bi se odhod v močnejše klube s tem še povečal (če že itak morajo drugam), ne zmanjšal. Sponzorji in opčina iz kraja, kjer ne bo več kluba, bodo težko v isti meri podpirali nov združen klub, velika večja verjetnost je, da ga ne bodo. Kar se tiče uprave, ta ne bo dobila dvakrat kvalitetnejšega kadra, ampak bo zaradi strujanja in konfliktov delovanje kvečjemu še slabše. Skratka, če združiš dva kluba ne dobiš dvakrat boljšega kluba, ampak predvsem en klub izgubiš, fuzbal ni matematika in vsi dosedanji primeri v Slo to potrjujejo. Ok, v Zasavju je letos specifičen primer, ko ma Rudar kao dobro obrambo, Zagorje pa napad, ampak to ni posledica tega, da obstajata dva nezdružena kluba, temveč slučaja, da so se določeni akterji nekaj osebno skregali, kar pa se že drugo leto lahko spremeni.
:plosk: :plosk:

Moja želja je, da ne ugasne nobeden od klubov v Zasavju. Vsaj za Trbovlje sem prepričan, da ne bo "crknil". V Trbovljah situacija niti ni tako kritična kar se dolgov tiče in financ, saj naj bi imel klub poravnane vse sprotne obveznosti. Dolgov praktično ni in se lahko novo leto začne normalno. Za Zagorje vem samo, da dolgujejo igralcem za zadnjih nekaj mesecev. Koliko imajo ostalih odprtih računov ne vem. Za oba kluba pa je vprašanje kaj bo s financiranjem v letu 2015 in naprej. Govorim lahko vsaj za Trbovlje, ker nekih večjih investicij v občini ni na vidiku, glavni sponzorji so v slabi situaciji ali pa jih sploh ni več. Trenutno vodstvo na občini ne vem koliko je ravno naklonjeno nogometu, za razliko od prejšnjega župana, ki je bil zelo naklonjen. Verjetno se bodo morali v klubu prilagoditi trenutni situaciji in prilagoditi tudi stroške, kar bo nuja za leto 2015. Počasi bo treba stopiti na realna tla in začeti realno razmišljati, ker to kar je bilo v zadnjih nekaj letih, ni bila realnost. Verjetno pa se s podobnimi težavami soočajo skoraj vsi klubi v nižjih ligah.

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti