Vsekakor pozitivna novica.Novica dneva je brez dvoma povezana z Antejem Šimundžo. Naš klub je z izjemnim strokovnjakom, ki je Muro popeljal do tretjega mesta in Evrope dosegel dogovor, da bo le-ta klub vodil tudi v prihajajoči sezoni.
Športni direktor Igor Celec ni skrival zadovoljstva: S ponosom lahko rečem, da smo danes dobili prvo okrepitev in to je podaljšanje sodelovanja z Antejem Šimundžo. Oba vidiva potencial v ekipi, ki jo imamo, vse skupaj pa se sklada tudi s klubskimi ambicijami.
Meni je itak klub, ki me pritegne na Fazanerijo, predvsem Muramura ms napisal/-a: Zdaj v ligi ostaja od klubov, ki pritegnejo gledalce na Fazanerijo, le še Maribor.
Ja, dosti nas je takšnih. Dosti manj nas je takšnih, ki gremo tudi v vsako vukojebino na gostovanje, ne samo v najbližjo Lendavo ali vedno atraktivni Maribor. Sam gledam z vidika vseh in vsakega gledalca. Če odštejemo 1. krog proti Kopru, sta na Fazanerijo večje število gledalcev privabila samo Nafta in Maribor. Vse ostalo se je končalo pri max. 2300 gledalcih. In če jeseni na Fazaneriji ne bo evforije, potem lahko pričakujemo zelo ubogih 1.000 gledalcev proti Dobu in ostalim ekipam. Končno smo dobili primerno nadomestilo za derbije z Beltinci, se tudi derbiji z Nafto zaenkrat končujejo.Tilenckuuu napisal/-a:Meni je itak klub, ki me pritegne na Fazanerijo, predvsem Muramura ms napisal/-a: Zdaj v ligi ostaja od klubov, ki pritegnejo gledalce na Fazanerijo, le še Maribor.
Točno, v bistvu ja največji problem pri nas (in v širšem prostoru če gledamo na države bivše Jugoslavije, pa tudi nasploh po bivši vzhodno Evropi), da so prevelika nihanja, ko gre za obisk na derbijih in 'navadnih' tekmah. Mura je v bistvu kar se tiče tega že skoraj izjema, ker je vseeno dosti ljudi tudi na drugih ligaških tekmah, ne glede na to, kdo igra. Letos sta bila prva derbija proti Nafti in Mariboru izjema, ker se je pač po zelo dolgem času igralo proti obema v ligi. V drugem delu pa tudi glede teh tekem ni bilo nekega pretiranega odstopanja, kar se tiče obiska. Mura ima jedro tam okoli 2000 navijačev, takšna se mi zdi tudi realna cifra glede obiska, če ne bo evforije in če hkrati ne bo nekih neverjetno slabih rezultatov ali česarkoli že. Žal, ampak dosti ljudi si tudi pri nas najde neke izgovore, da bojkotira svoj klub, tako je bilo tudi letos pomladi. Torej če bo neka mirna sezona, brez pretiranih padcev in vzponov in z manj derbiji, bi moral biti povprečni obisk tam okoli 2000. Tukaj govorim o realnih cifrah, ne napihnjenih cifrah na prvaliga.si.Tilenckuuu napisal/-a:Meni je itak klub, ki me pritegne na Fazanerijo, predvsem Mura
Torej reflektorji niso potrebni za kvalifikacije, ampak od skupinskega dela dalje. Da se ne bomo več spraševali ali so potrebni ali ne. Je pa zanimiva še ena zadeva in sicer minimalna zahteva sedišč za 1. in 2. krog, ki je 1.500 sedišč, kar je enako igranju v naši 1.ligi, kar seveda ni slabo. Če že igraš v 1.snl in se uvrstiš v kv. za Ligo Evropa lahko tekme vsaj doma igraš (če tudi drugi kriteriji štimajo). Fazaneriji tudi ne manjka dosti do kapacitete 4.500 sedišč. Lahko bi jih namontirali na ono trenutno stoječo tribuno preko glavne in tam zmontirali sedeže. Edino mi ni jasno glede tega, da ne sme biti stojišč. Signal Iduna Park ima recimo kar dosti stojišč, Koper ima montažne tribune etc.Za 1. in 2. krog kvalifikacij so zahteve naslednje (bistvene-pereče):
STADION KATEGORIJE 2:
-stadion mora imeti kapaciteto najmanj 1.500 sedežev
-stadion ne sme imeti nobenih stojišč, prav tako so prepovedane začasne-montažne tribune
-če je tekma predvajana (TV) mora stadion imeti reflektorje najmanj 800 lux
-če tekma ni predvajana (TV) mora stadion imeti razsvetljavo najmanj 350 lux v smeri proti glavni tribuni
-reflektorji niso potrebni (igra se podnevi)
Za 3. krog in play-off kvalifikacij
STADION KATEGORIJE 3:
-stadion mora imeti kapaciteto najmanj 4.500 sedežev
-stadion ne sme imeti nobenih stojišč, prav tako so prepovedane začasne-montažne tribune
-če je tekma predvajana (TV) mora stadion imeti reflektorje najmanj 1.200 lux
-če tekma ni predvajana (TV) mora stadion imeti razsvetljavo najmanj 350 lux v smeri proti glavni tribuni
-reflektorji niso potrebni (igra se podnevi)
Za skupinski del vse do polfinala
STADION KATEGORIJE 4:
-stadion mora imeti kapaciteto najmanj 8.000 sedežev
-če je tekma predvajana (TV) mora stadion imeti reflektorje najmanj 1.400 lux
-reflektorji so obvezni
Tako nekak ja. Tudi v MB se montirajo na vseh evropskih tekmah.Panonszki napisal/-a:Slišal sem, da so stojišča teoretično dovoljena, ampak morajo imeti tiste mini ograje razporejene po celotni tribuni, zaradi varnosti.
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta