NŠ Mura
-
Re: Mura 05
Fajič bo odšel zastonj zaradi neporavnanih finančnih obveznosti kot tudi kdorkoli drug. Lotrič nima podpisane PRO pogodbe. Dodlek, Rep, Kous niso naši. Jelič, Eterovič in Travner verjetno tudi grejo.
Seveda vse to, razen če jutri ne pride nekdo z miljončkov v žepu in poplača vse za nazaj.
Seveda vse to, razen če jutri ne pride nekdo z miljončkov v žepu in poplača vse za nazaj.
Preberite blog z mojimi zapisi na temo športa, politike, potovanj in dela v tujini:
https://boringslovenian.blogspot.co.at/
Če rdeče obarvano drži, potem Mura nima možnosti za licenco.Fajić za Dnevnik napisal/-a: Nogometaši Mure še vedno niste dobili nobenega plačila za svoje delo?
Niti evra.
Niti za obdobje v prvem delu sezone, torej v letu 2011?
Ne.
Ste morebiti pristali na odlog plačila?
Ne. Saj nismo nori.
Iz tega sledi, da Mura nima možnosti za pridobitev licence?
Ljudje iz kluba pravijo, da je še nekaj možnosti.
Si želite zapustiti Muro? Menda imate nekaj ponudb.
Imam. Moj glavni cilj je, da čim zapustim Mursko Soboto in se rešim te muke.
Jutri v uradu župana nujni sestanek o Muri 05Čestitke nogometašem ND Mura05 za njihov uspeh
Ob uspehu ND Mura 05, ki jih vodi tudi v evropsko tekmovanje, čestitam predvsem igralcem, strokovnemu vodstvu s trenerji ter upravi kluba za doseženo. Prepričan sem, da je sedaj pravi trenutek, da se širši javnosti predstavi celovita in realna situacija v klubu, predvsem kar se tiče finančnega stanja in možnosti za pridobitev licence za tekmovanje v naslednji tekmovalni sezoni.
Na določene nejasnosti v zvezi s potencialnim italijanskim investitorjem, o katerem se je toliko pisalo in govorilo, da bo vstopil v klub, sem opozarjal že januarja letos, zato pričakujem, da vodstvo kluba širši javnosti resnično zgodbo z investitorjem detajlno razloži.
Glede na dosežen uspeh pa je sedaj pravi čas, da vsi, ki kakorkoli lahko pomagamo ND Mura05, da izpolni pogoje licenciranja in s tem možnosti igranja v naslednji sezoni, stopimo skupaj in z dobrimi nameni pomagamo klubu. Tudi iz razloga, ker preko 260 talentiranih mladih igralcev čaka na svoje priložnosti v klubu v prihodnosti." Anton Štihec
Jutri bo na temo Mura 05 nujni sestanek, kjer bo vodstvo kluba predstavilo situacijo v klubu svetniškim skupinam. Na podlagi te predstavitve se bo dogovorilo o nadaljnjih aktivnostih povezanih z predmetnim klubom in nepremičnino, ki jo uporabljajo.
Res je, Topič je zaslužen za to kar gledamo, oz. doživljamo v Murski Soboti. Najbolj žalostno je dejstvo, da se tega ne zaveda skoraj noben, vsi bi radi pošlihtan klub, a ko koga vprašaš kako ga usmerit na prava pota, pa noben nima pravega odgovora. Znano dejstvo je, da Topič nima pomoči župana, ter največjih prekmurskih podjetij (roto, pomgrad, gmt) in zagotovit pol milijona brez omenjenih je prekleto težko. Človek se trudi, že res, da je naredil nekaj napak, ne moremo pa pričakovat čudežev, konec koncev niti nima nekakšne primerne podlage/izobrazbe za funkcijo, ki jo opravlja, je pa še vedno edini idiot, ki ima jajca ta voz vlečt naprej. Jaz sem prepričan, da ga vleče v pravo smer, je pa na poti veliko ovir in lahko samo srčno upamo, da jih bo zmožen premagat.kevo1414 napisal/-a:Tako sezone je konec tako, da bom par besed namenil Muri, ki je letošnjo sezono odpeljala fantastično. Ekipa, ki je prejšnjo sezono končala na četrtem mestu druge lige in ki je letošnjo sezono končala na tretjem mestu si zasluži posebno nagrado. Velik del zasluge si lahko pripisuje predsednik Mure Topič, ki je moral kar nekaj papirologije dati skozi da je Mura tam kjer je. Kljub temu da je Topič na slabem glasu javnosti zaradi italijanskih investitorjem je vsaj zame Topič naredil dober vtis. Morda je mogoče malce preveč rinil skozi glavo v zid ampak kljub temu je on tisti, ki je vrnil publiko na Fezanariji kjer je lahko spremljala dober nogomet. Topič je zaslužen, da je dvignil gledanost prve slovenske nogometne lige in po eni strani je tudi Topič tisti, ki je naredil rezultate. Naredil je ključno potezo in pravočasno z odstranitvijo Pevnika in postavitvijo novega trenerja Simunđo, ki je naredil zares zelo lep rezultat žal pa naši mediji ne znajo iz takšnega doseška narediti reklamo.
Ta tip laže, da glava boli. 80% plače ma poravnano.tilen89 napisal/-a:Če rdeče obarvano drži, potem Mura nima možnosti za licenco.Fajić za Dnevnik napisal/-a: Nogometaši Mure še vedno niste dobili nobenega plačila za svoje delo?
Niti evra.
Niti za obdobje v prvem delu sezone, torej v letu 2011?
Ne.
Ste morebiti pristali na odlog plačila?
Ne. Saj nismo nori.
Iz tega sledi, da Mura nima možnosti za pridobitev licence?
Ljudje iz kluba pravijo, da je še nekaj možnosti.
Si želite zapustiti Muro? Menda imate nekaj ponudb.
Imam. Moj glavni cilj je, da čim zapustim Mursko Soboto in se rešim te muke.
Mene najbolj skrbi dejstvo, da je cilj poravnati stvari za to sezono, KAJ PA NAPREJ? Se bo za naslednjo sezono ponovno zavajalo... Ne verjamem, da bi se našel sponzor, ki bi pokril minulo in naslednjo sezono... Plus usak sponzor bo seveda hotel tudi močno besedo pri poslovanju kluba... Nevem.. Sam za dobro igralcev jst ne vidim druge možnosti kot 4. liga. Kar bi pa bil za Slovenski nogomet neverjeten udarec..
-
Noben ampak res noben pri zdravi pameti ne bi šel vlagat v tole vrečo brez dna ob tejle situaciji v naši pokrajini. Če že, se gre investicija bolj v smislu posojila, ki na dolgi rok še bolj zjebe klub. Vsaj tako se mi zdi, ker klub, če pa kaj nikoli ni znal, je to, kako kvalitetno prodat igralce in na račun tega zaslužit. Tu bi moral priti en človek tipa Zaho in to počasi spremeniti. Ker prodaja igralcev je dandanes win situacija za slovenske klube - moje mnenje.
Preberite blog z mojimi zapisi na temo športa, politike, potovanj in dela v tujini:
Potemtakem pride v poštev samo 5. liga. Pri nas jih je namreč 5. Glede Fajića - ja, v tistem intervjuju je moral par stvari povedati drugače, kot so v resnici. On je nogometaš, ki ima poravnanih največ obveznosti. Pri nas se to ve.NKCMC napisal/-a:Sam za dobro igralcev jst ne vidim druge možnosti kot 4. liga. Kar bi pa bil za Slovenski nogomet neverjeten udarec..
-
Najnižja je pravzaprav 6. liga.
1. liga
2. liga
3. liga Vzhod
Pomurska liga
1. MNZ
2. MNZ
6. nivo je tisti tazadnji, čeprav je tam samo ene 8 klubov ali celo 7.
1. liga
2. liga
3. liga Vzhod
Pomurska liga
1. MNZ
2. MNZ
-
Kljub temu je liga regularnaPanonszki napisal/-a:Tam je samo 5 klubov

Ja, hvala za opombo. Mislil sem 6, zapisal pa napačno, da je zadnja peta liga. Sicer pa nima veze, koliko klubov je v tej ligi, trenutno je pač 6 lig.Tilenckuuu napisal/-a:Najnižja je pravzaprav 6. liga.
1. liga
2. liga
3. liga Vzhod
Pomurska liga
1. MNZ
2. MNZ
- janbuc
- Klub: FC Barcelona
- Kraj: Šmartno pri Litiji
- Kontakt:
Če bo red, bi ostal
http://nogomania.com/Evropske-Lige/Ekip ... ostal.aspx
http://nogomania.com/Evropske-Lige/Ekip ... ostal.aspx
Topič, ki je moral kar nekaj papirologije dati skozi da je Mura tam kjer je.

on tisti, ki je vrnil publiko na Fezanariji kjer je lahko spremljala dober nogomet.

in po eni strani je tudi Topič tisti, ki je naredil rezultate.

- Zagnati marketing, ki ga še vedno takorekoč NI. Tu izgubljamo cca 50 - 100 tisoč EUR.kako ga usmerit na prava pota, pa noben nima pravega odgovora.
- Urediti pravno področje, zaposliti nekoga od brezposelnih pravnikov v Pomurju, da bomo vsaj sposobni skleniti pogodbe, kot jih je vsak drug klub, ne pa da nam igralce tipa Lotrič in Janža na koncu odpeljejo agenti za 15,000 EUR odškodnine. Tu izgubljamo par 100-tisočakov.
- Urediti ekonomsko področje, zaposliti ekonomiste, ker Topič dela takšne osnovne napake, kot so nepoizvedba dejanskega investorja - finančno stanje le-tega, bonitetna ocena, končane reference, itd. Tako naivno sem jaz kupoval Ipade z Nigerije, ko mi je bilo 13 let ... tu izgubljamo par 100-tisočakov (investitorji!!!) ...
- Lobirati pri domačih podjetjih (komunala, varnost, itd.), da pride do drugačnih dogovorov in uslug, kot pa da omenjeni povzročajo, da SMO LE ENO SAMO TEKMO profitirali, vse ostalo smo šli v minus. Groza, glede na NAŠ obisk ...
- Poiskati sponzorje? Normalne investitorje? Omogočiti čim več opcij za donacije?
- Obveščati javnost, ne pa da gre v javnost 1000 in 1 različna verzija.
- Se naučiti sešteti 17 x minus in 1 x plus NI ENAKO 1/3 PRORAČUNA (Topičeve besede kot razlog, da lahko gremo v 1.ligo (prihodek od vstopnine)
Vir? Način? ... karkoli?Ta tip laže, da glava boli. 80% plače ma poravnano.
Vsi ki smo pravi navijači Mure in smo tu že vrsto let vemo kje greši Topič in katere so bile in še so njegove največje napake. Dejstvo je da stanje alarmantno že več kot leto dni, a spremenilo se ni nič...

50 - 100 tisoč EUR z marketinga??? Optimistrealist napisal/-a: - Zagnati marketing, ki ga še vedno takorekoč NI. Tu izgubljamo cca 50 - 100 tisoč EUR.

Sepravi bi to bila nekje četrtina proračuna za člansko moštvo, samo z marketingom je v danem trenutku nemogoče doseči takšno cifro. Realno 10-20k (to je nekje 7% proračuna), pa še to bi se ti moralo več stvari poklopiti.
To ti je najbolj važno od vsega, kar sem napisal? 
Saj se vidi. 2 post zato, da uletiš pa iščeš MOJE napake (lol), aka. zagovarjaš Topiča. In to pri najmanjši postavki ...
Res ti mora biti očitno vseeno, da ti je ta isti človek Z LETOŠNJIMI POTEZAMI pripeljal klub na rob obstanka. Bodo pač vse krivi predhodniki ...

Saj se vidi. 2 post zato, da uletiš pa iščeš MOJE napake (lol), aka. zagovarjaš Topiča. In to pri najmanjši postavki ...
Res ti mora biti očitno vseeno, da ti je ta isti človek Z LETOŠNJIMI POTEZAMI pripeljal klub na rob obstanka. Bodo pač vse krivi predhodniki ...
Mislim da je vsem jasno, če bi Topić prodal Fajića v zimskem prestopnem roku, bi zdaj Mura dosti lažje dihala, vsaj tako jaz mislim. To kar je naštel realist je dosti pomembno, marketing kluba, v Prekmurju bi dejansko lahko zaslužili vsaj 50.000e od prodaje raznoraznih majic, šalov itd. Saj ne rečem, da sedaj ni tega, samo ni v takšni veliki razliki. Me zanima koliko Maribor služi s svojim fun shopom. Marketing je dosti pomemben del urejenega kluba. To kar našteva realist bi moralo biti v vsakem urejenem klubu, ampak v Sloveniji težko, da kje tako organiziranost najdeš. Kljub minusom Topiča bi rad izpostavil en plus, to je, da se ded bori za klub, težko je delovati v okolju kjer nimaš naklonjenosti župana in lokalnih podjetnikov...
Vabljeni k napovedovanju rezultatov za PLTS 2013/14! Več na: http://www.snportal.si/forum/viewforum.php?f=74
Točno na to sem ciljal z marketingom. Kvantieta je tista, ki je rezerva. Enostavno nekje morajo biti rezerve, in ve se, da tudi so.
Na koncu bo sicer vseeno župan tisti, ki bo reševal klub.
Danes je poslal pomurskih gospodarstvenikom vabilo (spodaj) na nujen sestanek.
Upajmo na srečen razplet ...
Na koncu bo sicer vseeno župan tisti, ki bo reševal klub.
Danes je poslal pomurskih gospodarstvenikom vabilo (spodaj) na nujen sestanek.
Upajmo na srečen razplet ...
Koda: Izberi vse
Ž U P A N
Številka: 900-0001/2012-19
Murska Sobota, 22.5.2012
• gospodarstvom Pomurske regije
• članom Pomurske gospodarske zbornice
• članom Območne obrtno-podjetniške zbornice
ZADEVA: Vabilo na nujni sestanek v zvezi z situacijo ND MURA 05
Spoštovani,
vabim vas na nujen sestanek predstavnike gospodarskih družb in samostojne podjetnike, ki so vključeni v Pomursko gospodarsko zbornico ter Območno obrtno-podjetniško zbornico.
Kakor veste se je klub ND MURA05 uvrstil v evropska tekmovanja, zato bi vam člani uprave ND Mure 05 želeli predstaviti situacijo v klubu (celovito, podrobno in objektivno).
Na podlagi njihove predstavitve se bomo skupaj dogovorili o nadaljnjih aktivnostih povezanih z predmetnim klubom.
Zaradi pomembnosti in kratkega časa (licenciranje) vas prosim, da se sestanka zanesljivo udeležite.
Sestanek bo v sredo 23.5.2012 ob 16. uri v veliki sejni dvorani Mestne občine Murska Sobota.
Vljudno vabljeni.
S prijaznimi pozdravi,
Župan
Mestne občine Murska Sobota
Anton ŠTIHEC, univ. dipl. inž. grad.
verjetno ne spremlaš mure redno, no saj nima veze. Dejstvo je, da smo že lani imeli težave pri prodobitvi licence za 2. SNLrealist napisal/-a:To ti je najbolj važno od vsega, kar sem napisal?

A ni dolg že preko 300 tisoč EUR, če vračunamo vse?
Kako so potem računali, da dajo plače Fajiču, Jeliču, Travnerju? Od kod točno?
Kako so potem računali, da lahko speljejo 1.ligo nasploh, glede na to da je bila situacija precej krizna že takrat?
Naloga koga je potem iskati sponzorje, če to ni naloga predsednika? Kdo je po tvoje zadolžen za to v klubu?
Mene je strah samo to, da bo takšnih kolobacij še veliko. Ker če nisi sposoben splejati te zadeve na nivoju, potem jih najverjetneje tudi v prihodnosti ne boš.
Jaz navijam za to, da se župan in Polanič nekako "pobotata", pa da vse skupaj spet dobi on (župan bi mu skorajda lahko ponudil tisto obvoznico.. jebeš to.. naj ma to pač zlobirano, kaj ma veze - še itak bi bil benefit okolja na dolgi rok izjemen, če se loti projekta Fazanerija ( http://www.kalamar.si/sfazanerija.html ), ki bo po mojem mnenju prišel v tem desetletju med TOP10 najbogatejših. Drugi vsi so propadli, od "zidarjev" je daleč najboljše urejen Pomgrad, in daleč najmanj namenijo obračanju keša v prazno in kraji ljudi (prevzemi ... (ne pravim da ni nič tega, sicer)), ker dela na novitetah in dodani vrednosti. Človek se prilagodi glede na razmere.
No, ali pa da zdaj župan najde par sponzorjev. Enkrat bo potrebno zadeve vzpostaviti na dolgi rok. S prodajo igralcev se lahko da za zamujene plače, to pa je tudi vse. Potem pa so igralci prodani, keša pa več ni.
Upam, da bomo v naslednjih tednih brali "revolucionarne" novice
Kako so potem računali, da dajo plače Fajiču, Jeliču, Travnerju? Od kod točno?
Kako so potem računali, da lahko speljejo 1.ligo nasploh, glede na to da je bila situacija precej krizna že takrat?
Naloga koga je potem iskati sponzorje, če to ni naloga predsednika? Kdo je po tvoje zadolžen za to v klubu?
Mene je strah samo to, da bo takšnih kolobacij še veliko. Ker če nisi sposoben splejati te zadeve na nivoju, potem jih najverjetneje tudi v prihodnosti ne boš.
Jaz navijam za to, da se župan in Polanič nekako "pobotata", pa da vse skupaj spet dobi on (župan bi mu skorajda lahko ponudil tisto obvoznico.. jebeš to.. naj ma to pač zlobirano, kaj ma veze - še itak bi bil benefit okolja na dolgi rok izjemen, če se loti projekta Fazanerija ( http://www.kalamar.si/sfazanerija.html ), ki bo po mojem mnenju prišel v tem desetletju med TOP10 najbogatejših. Drugi vsi so propadli, od "zidarjev" je daleč najboljše urejen Pomgrad, in daleč najmanj namenijo obračanju keša v prazno in kraji ljudi (prevzemi ... (ne pravim da ni nič tega, sicer)), ker dela na novitetah in dodani vrednosti. Človek se prilagodi glede na razmere.
No, ali pa da zdaj župan najde par sponzorjev. Enkrat bo potrebno zadeve vzpostaviti na dolgi rok. S prodajo igralcev se lahko da za zamujene plače, to pa je tudi vse. Potem pa so igralci prodani, keša pa več ni.
Upam, da bomo v naslednjih tednih brali "revolucionarne" novice

Kdo je na strani
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti