Razširitev na 24 ekip (od 2018 dalje)

Odgovori

Koliko reprezentanc bi moralo biti na evropskem prvenstvu?

16
5
29%
24
12
71%
 
Skupaj glasov: 17

Uporabniški avatar
Panonszki
Prispevkov: 728
Pridružen: 15. Mar 2012 16:05

Razširitev na 24 ekip (od 2018 dalje)

#1

Odgovor Napisal/-a Panonszki » 04. Jun 2012 12:55

Veliko ljudi nasprotuje temu, danes je nezadovoljstvo izrazil Löw, samo jaz osebno razširitev podpiram. Tako bodo na Euro-u vedno prisotne vse najboljše ekipe in neke manjše reprezentance bodo dobile več priložnosti. Na Euro letos so same kvalitetne reprezentance, pa ni držav kot so Belgija, Madžarska, Armenija, Škotska, Wales, Romunija, Bulgarija, BiH, Avstrija, Slovaška, Norveška, Srbija, Črna Gora, navsezadnje tudi Slovenija... To so reprezentance, ki bi lahko sestavile konkurenčne ekipe, a v zdajšnjem sistemu niso prišle na Euro. Tako da ob razširitvi zagotovo ne bo padla kvaliteta, ker imamo danes v Evropi zelo izenačene reprezentance, na turnirju pa je mnogo odvisno od trenutne forme. Prav tako v tem sistemu ne bomo gledali nekih pretiranih "skupin" smrti, ko se npr. letos srečajo Nizozemska, Portugalska in Nemčija v skupinskem delu. Jaz takih skupin nikoli nisem rad gledal, naj pride do teh bojev kasneje, ko se gre na direktno izločanje. Z razširitvijo bo več Evrope bolj podrobno spremljalo Euro, ker bodo na tekmovanju pač njihove države. Glupo je, da imaš v okviru UEFA-e ogromno držav, ki nikoli ne pridejo na kakšno veliko tekmovanje. V južni Ameriki so praktično vse ekipe na copa America, v Afriki ima tudi večina držav realne šanse, da pride na pokal narodov, potem tam igrajo ekipe, ki drugače nikoli ne pridejo na svetovno prvenstvo, itd. Samo v Evropi je praktično enako težko priti na Euro kot na Svetovno Prvenstvo. Določene reprezentance pridejo na veliko tekmovanje enkrat ali dvakrat v 20 letih, npr. Avstrija, pa gre za zelo nogometno nacijo. Ali pa recimo Madžarska, če bi igrali na Euro-u bi bilo ziher ogromno navijačev iz te države, da ne omenjam keltskih nacij. Ne bi pa zato na tekme prišlo nič manj navijačev drugih držav.

Dodal bom še anketo, s samo dvema možnima odgovora, ker manj kot 16 ali več kot 24 ne štejem kot realni opciji. Čeprav bi v teoriji lahko šlo z 32, samo potem bi čisto razvrednotili kvalifikacije. V tem primeru bi morali narediti nekako tako kot v Južni Ameriki, razširiti kvalifikacije za svetovno prvenstvo na 4 leta, pred Eurom narediti samo neke mini-kvalifikacije za manjše ekipe. Načeloma se meni to ne zdi slaba ideja, ampak zaenkrat še ni realna, se pa bo mogoče čez kakšno desetletje razmišljalo o tem. Kakorkoli že, trenutno je realna izbira med 16 in 24.
proti modernemu nogometu
http://youtu.be/3wYP-xyVDys

Chamberlain
Prispevkov: 613
Pridružen: 20. Dec 2011 14:30
Kraj: Cerklje ob Krki

Re: Razširitev na 24 ekip (od 2018 dalje)

#2

Odgovor Napisal/-a Chamberlain » 04. Jun 2012 13:05

Sam definitivno podpiram razširitev formata tekmovanja. Zagotovo se bo zgodilo kakšno presenečenje več na EP! Kvaliteta pa zagotovo ne bo padla. Nismo več v časih, ko so nekatere reprezentance zmagovale s 5:0. Evropske reprezentance so zelo izenačene, no izvzamemo lahko tistih nekaj TOP reprezentanc. Tudi za nas Slovence bo uvrstitev na EP malo lažja in posledično se tudi več nagradnega denarja razdeli med nogometne zveze. Torej to je dobro tudi za našo ligo, ker bo naša liga od nove sezone dalje spet pod okriljem NZS. In posledično, bo več denarja (lahko) razdeljeno med klube.
Pa še to. Platini opravlja po mojem mnenju zelo dobro delo kot predsednik UEFE.

Uporabniški avatar
Panonszki
Prispevkov: 728
Pridružen: 15. Mar 2012 16:05

Re: Razširitev na 24 ekip (od 2018 dalje)

#3

Odgovor Napisal/-a Panonszki » 04. Jun 2012 13:07

Tako je. Trenutno imamo v Evropi peščico reprezentanc, ki so vedno med favoriti. Trenutno imamo Nemčijo, Nizozemsko in Špansko, potem so tu še Francija, Anglija, Italija in Portugalska, te reprezentance bodo vedno tu nekje na vrhu in med favoriti. Potem pa sledi kup reprezentanc, ki so si na papirju po kvaliteti zelo podobne. Tam ene 20-25 jih je ziher. Zaradi vse bolj nacionalno mešanih ekip v močnejših ligah in kupovanja tujcev imaš v skoraj vseh evropskih reprezentancah (pustimo zdaj te manjše ekipe tipa Malta) vsaj kakega 'zvezdnika', oz. ponavadi ene par znanih in kvalitetnih igralcev. Recimo kakšna Belgija ima v bistvu odlično ekipo, pa tudi to, da najboljši evropski igralci kot sta npr. Bale in Giggs nikoli ne igrajo na velikih tekmovanjih je brezveze. V razširjeni obliki tekmovanja bodo res prisotni skoraj vsi. Tudi ta naša generacija bo zagotovo dobila priložnost, če bi bilo še vedno samo 16 ekip na evropskem prvenstvu ne bi bil v to tako prepričan.
proti modernemu nogometu
http://youtu.be/3wYP-xyVDys

Uporabniški avatar
Panonszki
Prispevkov: 728
Pridružen: 15. Mar 2012 16:05

Re: Razširitev na 24 ekip (od 2018 dalje)

#4

Odgovor Napisal/-a Panonszki » 04. Jun 2012 13:14

Kvalitetne reprezentance v Evropi (po mojem mnenju):

Nemčija
Španija
Nizozemska
Francija
Portugalska
Italija
Anglija

Hrvaška
Srbija
BiH
Slovenija
Črna Gora
Romunija
Bulgarija
Grčija
Ukrajina
Poljska
Rusija
Češka
Slovaška
Belgija
Norveška
Irska
Škotska
Wales
Švica
Avstrija
Madžarska
Armenija
Švedska
Danska
Turčija

Evo to je 31 ekip. Pa verjetno sem še koga pozabil, ampak dobro ena ekipa gor ali dol. V glavnem te ekipe bi vse lahko brez težav igrale na Euro-u in bile konkurenčne oz. ne bi izgubljale po 4:0 ali kaj takega. Mogoče kdaj vmes, samo vmes pa bi lahko katerakoli od teh tudi premagala kakšnega od favoritov.

Poleg teh 31 ekip pa imamo še države, ki bi teoretično lahko sestavile neko solidno ekipo in ki bi v končni fazi tudi bile poživitev za tekmovanje... Npr. Severna Irska, Estonija, Litva, Latvija, Finska, Izrael, Makedonija, Albanija, Belorusija, Islandija...

Tako da dobrih reprezentanc je v Evropi dovolj za tekmovanje s 24 ekipami.
Zadnjič spremenil Panonszki, dne 04. Jun 2012 13:19, skupaj popravljeno 2 krat.
proti modernemu nogometu
http://youtu.be/3wYP-xyVDys

Chamberlain
Prispevkov: 613
Pridružen: 20. Dec 2011 14:30
Kraj: Cerklje ob Krki

Re: Razširitev na 24 ekip (od 2018 dalje)

#5

Odgovor Napisal/-a Chamberlain » 04. Jun 2012 13:15

Točno tako kot si napisal. Nekaj reprezentanc je TOP, nekaj pa seveda pod povprečjem. Ostale so pa res zelo blizu. Sploh za te reprezentance, ki lahko upajo na EP, res če se jim vse "poklopi" (Kot je tudi Slovenija, je razširitev idealna).
Tudi Belgija, BIH, Srbija, Norveška, Švica... bi z lahkoto igrale na EP. In tudi kvaliteta ne bi povsem nič padla. Še nasproten efekt bi bil. Euro bi samo še bolj pridobil na zanimivosti in še bolj populariziral nogomet v določenih državah.

E: Tvojemu spisku bi dodal še Turčijo. Najbrž si jo ponesreči pozabil :D

Uporabniški avatar
Panonszki
Prispevkov: 728
Pridružen: 15. Mar 2012 16:05

Re: Razširitev na 24 ekip (od 2018 dalje)

#6

Odgovor Napisal/-a Panonszki » 04. Jun 2012 13:18

Točno, hvala. Evo, 32 kvalitetnih ekip.

Pomoje lahko Euro ob taki razširitvi po kvaliteti celo bistveno preseže svetovno prvenstvo, mogoče celo po popularnosti v nekem smislu, da bo v Evropi Euro bolj popularen kot Svetovno prvenstvo.
proti modernemu nogometu
http://youtu.be/3wYP-xyVDys

Chamberlain
Prispevkov: 613
Pridružen: 20. Dec 2011 14:30
Kraj: Cerklje ob Krki

Re: Razširitev na 24 ekip (od 2018 dalje)

#7

Odgovor Napisal/-a Chamberlain » 04. Jun 2012 13:26

Po kvaliteti je EP po mojem mnenju že sedaj močnejši od SP. Je preprosto več kvalitetnih reprezentanc. Na SP jih pride 32 in zato kvaliteta malo pade. Ker nekako se ve, da so najkvalitetnejše reprezentance Evropske in Južnoameriške (Brazilija, Argentina, Urugvaj). Nekaj Afriških je zelo dobrih ampak težko naredijo na SP večji uspeh (Recimo polfinale je skoraj nedosegljivo), enako velja za Azijske.
Zgodi se pa da na SP pridejo tudi reprezentance kot so Trinidad in Tobago in zato kvaliteta malo pade. Je pa to nekako logično, ker je to Svetovno prvenstvo in so države iz celega sveta. Je pa vseeno SP v nogometu precej bližje EP, kot je pa to na primer v ostalih športih kot sta košarka in rokomet.

mprivse
Prispevkov: 154
Pridružen: 25. Dec 2011 17:21

Re: Razširitev na 24 ekip (od 2018 dalje)

#8

Odgovor Napisal/-a mprivse » 04. Jun 2012 14:11

Pretiravat pa ni treba. SP je še vedno močnejše od EP . Ko je bil TIT :) na SP kvaliteta ni preveč padla igrali so tip nogometa kot ga je igrala Grčija. Drugače pa kako bodo izgledale kvalifikacije ? A bosta prva dva šla direkt na EP tretje uvrščeni pa v kvalifikacije ?

Uporabniški avatar
Panonszki
Prispevkov: 728
Pridružen: 15. Mar 2012 16:05

Re: Razširitev na 24 ekip (od 2018 dalje)

#9

Odgovor Napisal/-a Panonszki » 04. Jun 2012 15:49

Na EP res ni slabih ekip, vendar je skoraj 16 evropskih ekip potem tudi na SP, kjer sta tudi močni Argentina in Brazilija, od ostalih južnoameriških ekip je ponavadi tudi vsaj 1 dokaj močna, pa iz Azije je zadnje čase načeloma 1 dobra ekipa (včasih Južna Koreja, zdaj Japonska), iz Afrike je ponavadi tudi vsaj 1 ekipa dobro pripravljena, iz Severne Amerike tudi ali ZDA ali Mehika. Tako da načeloma je v tem pogledu svetovno kvalitetnejše, saj je grobo rečeno vedno okoli 20-22 dobrih ekip. A EP bi z razširitvijo vedno imel 24 dobrih ekip. Pa ne precenjujem evropskih ekip ampak dejstvo je, da so reprezentance tukaj najboljše organizirane in dobro vodene. Prej sem naštel kar 32 kvalitetnih reprezentanc iz Evrope oz. iz področja, ki ga pokriva UEFA. Afriške ekipe imajo preveč pomanjkljivosti, še najboljše so poleg evropskih južnoameriške reprezentance, tam je poleg Argentine in Brazilije vedno še kakšna reprezentanca, ki je na nivoju evropskih. Trenutno je to Urugvaj, na papirju zgledata še kar močna Kolumbija in Čile, Paragvaj pa je že nekaj časa soliden. Samo tam je pač manj držav in zato Copa America nima te kvalitete kot Euro, ker je preprosto premajhno tekmovanje. Euro ima tudi to prednost, da je Evropa majhen, a gosto poseljen kontinent, zaradi česar lahko, sploh ob razširitvi, računa na ogromen obisk navijačev vseh reprezentanc. Pa razen Rusije nobena od držav ni pretirano velika, tako da se zelo lahko potuje iz mesta v mesto. Bo pa v prihodnosti težje manjšim nogometnim nacijam oz. državam s slabšo nogometno infrastrukturo gostiti prvenstvo, ker bo več tekem in bo treba imeti več stadionov in omogočiti ustrezne pogoje več reprezentancam.
proti modernemu nogometu
http://youtu.be/3wYP-xyVDys

kevo1414
Prispevkov: 154
Pridružen: 17. Jan 2012 17:39

Re: Razširitev na 24 ekip (od 2018 dalje)

#10

Odgovor Napisal/-a kevo1414 » 04. Jun 2012 17:26

Zgleda, da sem edini, ki sem proti širitvi prvenstva. Na evropskem prvenstvu in na svetovnem prvenstvu naj igrajo reperezentanci, ki si najbolj zaslužijo oziroma, ki so najboljše v tistem času. Hvala bogu, da imamo na letošnjem evropskem prvenstvu možnost gledati glavna favorita (če špance odštejem) že v skupini! Na EP-ju in SP-ju morejo igrati le najboljše ekipe in prav je tako. Zakaj imamo potem kvalifikacije. Vsak ima enake možnosti a na koncu pridejo na VELIKO prvenstvo le VELIKI in prav je tako. Nemore biti vsak veliki. Tako jaz gledam na stvar.

Uporabniški avatar
Panonszki
Prispevkov: 728
Pridružen: 15. Mar 2012 16:05

Re: Razširitev na 24 ekip (od 2018 dalje)

#11

Odgovor Napisal/-a Panonszki » 04. Jun 2012 18:51

To o enakih možnostih se ne strinjam. To lahko rečemo edino v primeru Južne Amerike, kjer je samo ena kvalifikacijska skupina z vsemi reprezentancami iz tega področja, medtem ko v Evropi vse skupaj določa žreb. Ki je za nekoga lahko srečen, za nekoga ne. Ekipa lahko dobi nenormalno težek žreb, sploh če je v slabšem bobnu. In potem spet igra slabo in ostane v recimo 3. ali 4. bobnu in tako naprej, začaran krog. Samo poglejte, kako nenormalno težko skupino sta imeli Belgija in Avstrija. In težko boš kogarkoli prepričal, da na Euro-u igrajo najboljše ekipe. Irska je en razred (mogoče celo dva) slabša od Švice in Belgije, kar se tiče imen. Zdaj, lahko nekdo reče da so boljši kot ekipa, ampak tega ne vemo, ker niso igrale med sabo. Ali pa recimo Nizozemska leta 2002, ko ni prišla na svetovno prvenstvo, na njem pa so bile iz Evrope Poljska, Slovenija...

Iz kvalifikacij ne pridejo ven najboljše ekipe ampak pride na prvenstvo dosti ekip, ki je imelo srečne okoliščine. Nasploh tukaj govorimo o kvalifikacijskih skupinah, ki se igrajo v obdobju 2 let. 10 tekem v 2 letih, to je preslab pokazatelj dejanske kvalitete. Drugačnega sistema sicer tudi ne moreš imeti, kvalifikacije v Evropi vedno so in bodo do neke mere nepravične, zato pa lahko razširiš tekmovanje, da čimveč kvalitetnim ekipam omogočiš priložnost, oz. da preprečiš, da bi izpadlo preveč kvalitetnih reprezentanc.

Po tej logiki, da naj igrajo samo najboljši, bi lahko zagovarjali manjšanje kateregakoli tekmovanja, na kakeršenkoli način. Zakaj pa potem ravno 16 ekip, zakaj ne samo 8? Ko se določa število ekip je treba pogledati, koliko približno enakovrednih reprezentanc (v smislu kvalitete, organiziranosti, moči lige, zgodovine, velikosti države itd.) je na določenem prostoru, potem je pomembno tudi to, koliko je vseh držav v tej regiji. Glede na situacijo v Evropi, se mi zdi 24 minimalna številka za evropsko prvenstvo, teoretično ne bi bil proti 32 ekipam na Euro-u. Ker imamo v Evropi pač toliko dobrih reprezentanc in s premajhnim obsegom turnirja ne uresničujemo vsega potenciala evropskega nogometa. Računica je preprosta: več ekip = več navijačev, več zvezdnikov, več tekem, priložnost dobi več mladih in neuveljavljenih igralcev in reprezentanc, na koncu koncev več denarja in več gledanosti in promocije. Na koncu koncev vsi dobijo in nihče ničesar ne izgubi.

Na svetovnem prvenstvu pa več kot 14-16 evropskih ekip ne more biti, ker je treba pač vključiti cel svet in Evropa je le eden od kontinentov. Samo se mi zdi pa glupo, da bi tako majhno število ekip forsirali tudi na lastnem turnirju.
proti modernemu nogometu
http://youtu.be/3wYP-xyVDys

Shury
Prispevkov: 63
Pridružen: 21. Dec 2011 20:01
Klub: FC Barcelona

Re: Razširitev na 24 ekip (od 2018 dalje)

#12

Odgovor Napisal/-a Shury » 06. Jun 2012 15:31

Meni je recimo tudi 16 čisto kul številka. Zdej, ne bi bil ful jezen ali pa razočaran če bi zvišali na 24, če ne drugega se vsaj Sloveniji zboljšajo šanse za uvrstitev, ampak če bi se lahko odločil bi rekel naj ostane pri 16. Kot prvo, dobijo s tem kvalifikacije dodatno vrednost oziroma naboj. Kot drugo je pa meni všeč, da so na prvenstvu res samo top ekipe, in da se gleda samo top obračune (oziroma čim več njih). Recimo meni so "skupine smrti" nekaj najboljšega. Nočem biti nesramen, sam Romunija, Bolgarija, Škotska, Avstrija, Armenija...meni glih ni da bi to gledal na prvenstvu. Dejansko bom na tem Euro poleg Slovenije pogrešal samo Belgijce.

Uporabniški avatar
koka-kola
Prispevkov: 80
Pridružen: 18. Dec 2011 16:46
Klub: Manchester United

Re: Razširitev na 24 ekip (od 2018 dalje)

#13

Odgovor Napisal/-a koka-kola » 06. Jun 2012 23:53

Jaz menim pa po razširitvi prvenstva na 24 ekip, bodo prvenstva manj izenačena in zanimiva. Saj se bojo lahko uvrstili tudi tisti ki se načeloma redno ne uvrščajo.Sm absolutno proti razširitvi.

Chamberlain
Prispevkov: 613
Pridružen: 20. Dec 2011 14:30
Kraj: Cerklje ob Krki

Re: Razširitev na 24 ekip (od 2018 dalje)

#14

Odgovor Napisal/-a Chamberlain » 08. Jun 2012 19:01

V studio na HRT je en rekel, da če bi temu prvenstvu dodali Brazilijo, Argentino in Urugvaj bi dobili najmočnejše prvenstvo. Sam bi se s temi besedami strinjal :)

Tilenckuuu
Prispevkov: 189
Pridružen: 16. Maj 2012 08:30

Re: Razširitev na 24 ekip (od 2018 dalje)

#15

Odgovor Napisal/-a Tilenckuuu » 09. Jun 2012 01:35

Širitev prvenstev je samo dobra stvar. Kot pravi Panonszki, tiste jebene kvalifikacije se vlečejo 2 leti, tekem je pa "le" 10 in če 2x kiksneš, si potemtakem ne zaslužit it naprej? Zakaj, ker so denimo na enem zboru prišli 4je poškodovani nosilci, 2 mata kartone, 1 je zbolel, ti pa maš tekmi z edinima resnima konkurentoma v gosteh. Ma ne, jok, naj jih spustijo 24 na EP, pa naj se stepejo med sabo potem tam, saj tisti, ki bo prvak, bo tako ali tako vse moral premagati, za vse ostale pa bo prvenstvo zanimivejše.

Sam osebno sedaj ko prvič ne zbiram sličic, poleg pa ni niti naših, nitii preveč ne razmišljam o EP. Kar je po eni strani žalostno, ker nogomet je kar dobršen del mojega življenja.
Preberite blog z mojimi zapisi na temo športa, politike, potovanj in dela v tujini:

https://boringslovenian.blogspot.co.at/

Uporabniški avatar
Panonszki
Prispevkov: 728
Pridružen: 15. Mar 2012 16:05

Re: Razširitev na 24 ekip (od 2018 dalje)

#16

Odgovor Napisal/-a Panonszki » 09. Jun 2012 17:20

Mnenje, da bo prvenstvo s širitvijo manj zanimivo, lahko izhaja kvečjemu iz premise, da je v Evropi ravno nekje okoli 16 dobrih ekip, s širitvijo pa bi prihajale notri ekipe, ki bi bile kvalitetno na nižji ravni. Vendar po neki objektivni oceni lahko rečemo, da je v Evropi ene 6-7 res zelo dobrih ekip, in zraven še minimalno 20 podobno kvalitetnih ekip. Nekateri pišejo, da ne bi gledali Romunije, Bolgarije, Škotske... Po neki logiki bi lahko isto napisali za Grčijo in Poljsko, ki sta po atraktivnosti tudi tu nekje, pa smo včeraj gledali čisto super tekmo.

Kar se tiče pa kvalifikacij pa naboj še vedno bo, saj se bodo te še vedno igrale, samo da bodo zdaj bolj zanimivi boji za 2. in 3. mesto, ne pa več za 1. in 2. Naboj bo pa ostal enak. Sicer pa kvalifikacije v končni fazi niso tako pomembne, da bi morali zaradi njih žrtvovati kvaliteto evropskega prvenstva samega. Jaz se bolj nagibam k temu da se jih čim bolj zmanjša in naredi čim manj boleče.
proti modernemu nogometu
http://youtu.be/3wYP-xyVDys

Uporabniški avatar
Panonszki
Prispevkov: 728
Pridružen: 15. Mar 2012 16:05

Re: Razširitev na 24 ekip (od 2018 dalje)

#17

Odgovor Napisal/-a Panonszki » 09. Jun 2012 17:21

Chamberlain napisal/-a:V studio na HRT je en rekel, da če bi temu prvenstvu dodali Brazilijo, Argentino in Urugvaj bi dobili najmočnejše prvenstvo. Sam bi se s temi besedami strinjal :)
Sam bi potem dodal še Japonsko. Zelo perspektivna ekipa.
proti modernemu nogometu
http://youtu.be/3wYP-xyVDys

Uporabniški avatar
janbuc
Prispevkov: 5895
Pridružen: 17. Dec 2011 18:44
Klub: FC Barcelona
Kraj: Šmartno pri Litiji
Kontakt:

Re: Razširitev na 24 ekip (od 2018 dalje)

#18

Odgovor Napisal/-a janbuc » 30. Jun 2012 15:30


Uporabniški avatar
Panonszki
Prispevkov: 728
Pridružen: 15. Mar 2012 16:05

Re: Razširitev na 24 ekip (od 2018 dalje)

#19

Odgovor Napisal/-a Panonszki » 01. Jul 2012 18:37

Tisto je bila res totalno nerealna ideja, ker Slovenija nima niti 1 primernega stadiona, niti približno. Minimalna kapaciteta mora biti tam 30.000. Če se bo 2020 res tekmovalo v več mesti bo to verjetno po zahodni Evropi. 4 stadioni iz Anglije, Španije, Nemčije in Francije in jih je že 12. Mogoče zraven še kak iz Italije in Portugalske in jih imamo že 14-16. Ideja ni slaba vendar bo to precej spremenilo podobo Eura, do zdaj smo imeli posamezni Euroti močno identiteto glede na to, v kateri državi so se igrali. Tukaj bo zdaj bolj neopredeljeno in bodo posamezni Euroti precej izgubili identiteto. Bo pa lahko teoretično Euro gostilo kakšno mesto, ki ga drugače ne bi moglo, npr. Budimpešta, Zagreb, Praga, Bratislava... Mogoče je eden od razlogov ta, da se izognejo Turčiji, in dajo tekmo samo v Istanbul, da ne bi potem igrali tekem evropskega prvenstva v azijskem delu Turčije, kar bi bilo malo nerodno. Pa verjetno se UEFA hoče tudi izogniti Kavzaku, ki se že javlja kot potencialen kandidat (skupna kandidatura Azerbajdžana in Gruzije za 2020). Verjetno hočejo s tem tudi zmanjšat možnost huliganskih izgredov, ker bo tako verjetno lažje kontrolirat situacijo, ker ne bo toliko različnih navijačev naenkrat na relativno majhnem ozemlju. Pa seveda zmanjšanje stroškov. Tako da to so očitno glavni razlogi za to idejo.
proti modernemu nogometu
http://youtu.be/3wYP-xyVDys

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti