Panonszki napisal/-a:Premajhna klop, preveč je forsiral mlade igralce, ki so sicer dobri, ampak so odpovedali na velikih tekmah. Odkar se je poškodoval Villa igra brez pravega napadalca, odkar je v slabi formi Pique, igra z samo enim pravim štoperjem. Mascherano ni štoper! Oz. ne more on biti celo leto "alternativa". Nujno potrebujejo klasičnega napadalca in kvalitetnega štoperja.
No, ker imam ravno čas bom pa še tole pokomentiral:
- premajhna klop: tukaj bi se kar strinjal, Barca ima precej kratko klop, predvsem pa na njej niso adekvatne zamenjave. In se spomnem, koliko ljudi je letos pred začetkom sezone totalno negativno pospremilo nakupa Sancheza in Fabregasa, kao - že itak imate najboljšo ekipo ki ji nič ne manjka, kaj morate še vedno zapravljati milijone "za brezveze"...upam da bodo vsaj ti sedaj tiho, ker me res zanima kje bi bili letos brez teh dveh.
- forsiranje mladih igralcev: sicer je to dvorezen meč, ampak glede na to, kaj nam je v zadnjih 3 letih uspelo s forsiranjem mladih, moram reči da tudi letos nisem bil kaj preveč skeptičen, ko je Pep vpoklical Tella, Cuenco, Thiaga...in mene niti niso razočarali.
- poškodba Ville: to je bil kar šok ja, posledica je bila pa tudi vpoklic mladih o katerih sem prej pisal.
- Mascherano na štoperju: tukaj pa nimam reči kaj drugega kot to, da si verjetno nisi pogledal veliko tekem Barcelone, ker Masch igra štoperja kot bi se rodil na tej poziciji. Svetlobna leta boljši od (letošnjega) Piqueja, sam pa bom šel še korak dlje in si upal trditi, da je letos dosti boljši tudi od Puyola. Skratka naš najboljši štoper, če mene vprašaš. Recimo lani je po sili razmer Busquets igral štoperja in takoj se je videlo, da to ni to. Medtem ko Masch enostavno trga!
- še en štoper bi nam kljub vsemu verjetno prišel prav, sploh če se Pique ne misli zresnat, pa tudi Puyol je v zadnji sezoni precej padel, glede na prejšnje. Za napadalca je pa spet vprašanje, če ga potrebujemo - Villa se vrača, Tello je vsaj meni dokazal da gre za "hot stuff", potem imamo pa še vedno za backup Cuenco in Pedra. Sicer pa Barca v zadnjih 2 letih ponavadi igra brez klasičnega napadalca, vsi trije spredaj so nekakšne polšpice. Še Villa je poredko igral čisto špico.